Akademiku 84 vjeçar arbënesh Deshpali: Krenohemi me heroin tonë Skënderbeun

Nga Mehmet Latifi/INA Me rastin e shënimit të 550 vjetorit të vdekjes së Skënderbeut, në kuadër të aktiviteteve të “Vitit të Skënderbeut”, në Zagreb të...

U kompletua ekipi i serisë për fëmijë “Mëhalla Jonë”

Me siguri e mbani mend serinë për fëmijë “Mëhalla jonë”, veçanërisht nëse jeni fëmijë nga fundi i të 80-tave ose fillimi i të 90-tave…...

Shqiptarët në artin e një çifti britanik

Është vera e vitit 1925. Një makinë taksie “Ford” lëviz nëpër rrugën gjithë gropa dhe pluhur që lidh kryeqytetin e vjetër me kryeqytetin e...

Ismail Kadare, vlerësohet me çmim në Itali

Shkrimtari Ismail Kadare merr një tjetër çmim, kësaj radhe në Itali. Në Udineze, Kadare u vlerësua me motivacionin si rapsod i dashuruar, por dhe kritik...

Sejdo Harka: Kulti i atdhetarizmit dhe familjes në një libër me poezi

(Shënime për vëllimin poetik “Thashë, të bëhem edhe unë  poet” të Viron Konës) Shkrimtari Viron Kona, ka vite që bën emër me krijimtarinë e tij të gjerë e...

“Plaçkitësit” sonte në Kumanovë

Është një komedi e zezë në plot kuptimin e fjalës, sepse ndodhë në një ditë funerali, në një ditë kur familjarët e të vdekurës...

Shqipëria së shpejti një “shesh” xhirimi për filmat e Hollywood?!

Industria e filmit shqiptar po nis të lulëzojë dhe të konsiderohet plotësisht e tillë, në kushtet e formësimit të tregut, rritjes së prodhimit dhe...

Skënderbeu dhe letra e tij drejtuar Papës në Romë pesë shekuj më parë (FOTO)

Kjo është letra që Skënderbeu ia kishte dërguar Papës në Romë. Kjo letër daton që nga 8 prilli i vitit 1456, ndërsa kjo gjë është...

Gruaja me shapkat e kaltërta

Gruaja e veshur me të bardha dhe shapkat e kaltërta që përkëdhel fëmijën në tryezën e ngrohtë të familjes është një vepër e Hilmi...

Studime post-diplomike në Akademinë Ndërkombëtare për Biznes pranë Fakultetit Ekonomik të Lubjanës

Para një muaji, Fakulteti ekonomik shtetëror – Lubjana, pranë Universitetit të Sllovenisë, përmes Qendrës së vet regjionale në Shkup, e shpalli të hapur regjistrimin...