Quo Vadis Maqedoni?!

Sunaj Raimi/ Çdo herë kur shqiptarët e Maqedonisë fitojnë ndonjë të drejtë juridiko-politike, siç ishte këto ditë rasti me votimin e Ligjit për avansimin e...

Poezinë time e shes lirë dy shtamba me verë

NGA KALOSH ÇELIKU Mjerë ajo poezi që shitet një kafe turke, “maqedonase”, ose çaj rusi! Edhe, turruni ta vajtoni nateditë atë “poet” me gra Zajazi,...

Pis shtet…!

Abedin Zymberi Të nderuar miq vëllezër e motra ku do që jeni, nuk munda të rri rehat pa e mar si shembull krahasues rastin e...

“Denes nad Makedonija” je i albanskiot jazik

Sulejman Mehazi/ Pse jeni brengosur aq shume ju bashkëqytetarë maqedonas për shkak zyrtarizimit (avansimit) të gjuhës shqipe?, po ju kolegë profesorë të punës pse jeni...

Vritet gazetari, bie Qeveria në Sllovaki

Nga Frank Shkreli/ Ja, mu në qëndër të Evropës, në Slovaki, vend anëtar i NATO-s dhe i Bashkimit Evropian, është vrarë muajin e kaluar gazetari...

Burhan Nuhija po mbahet padrejtësishtë në burgjet maqedonase

BURHAN NUHIJA PO MBAHET PADREJTËSISHT NË BURG Shkruan Hamdi Ndrecaj- PANTERI Disa fjalë për bashkëluftëtarin e arrestuar dhe të dënuar si shumë të tjerë me burgim...

Unë dua të jem si babai i Almirit

Urim SALIHU Unë dua të jem si babai i Almirit.Dua të kem forcën e tij, qetësinë e tij.Jo sepse ai s’mund tu shkojë gjërave në...

UNË NGA SOT DO JEM TREGLODIT

Sermet Sulejmani Tek një popull që ka vuajtur mija vjet, të cilët akoma besojnë se kali i Skënderbeut edhe qeni i Odiseut (Argusi) kanë fluturuar...

Arsimi dhe pësimi

Nga Arben TARAVARI Shkolla! Kur them këtë fjalë menjëherë zgjohet koncepti i një rrugëtimi të vështirë por garantues i suksesit në jetë! Të gjithë kemi...

E patë banditin Gruevski si i kërcënohej gjeneralit shqiptar?

Nga Spartak Ngjela Po gjeneralin shqiptar, Talat Xhaferi, a e patë sesi nuk e përfiëlli fare, por vijoi punën në emër të asaj që do...