Burhan Nuhija po mbahet padrejtësishtë në burgjet maqedonase

BURHAN NUHIJA PO MBAHET PADREJTËSISHT NË BURG Shkruan Hamdi Ndrecaj- PANTERI Disa fjalë për bashkëluftëtarin e arrestuar dhe të dënuar si shumë të tjerë me burgim...

Unë dua të jem si babai i Almirit

Urim SALIHU Unë dua të jem si babai i Almirit.Dua të kem forcën e tij, qetësinë e tij.Jo sepse ai s’mund tu shkojë gjërave në...

UNË NGA SOT DO JEM TREGLODIT

Sermet Sulejmani Tek një popull që ka vuajtur mija vjet, të cilët akoma besojnë se kali i Skënderbeut edhe qeni i Odiseut (Argusi) kanë fluturuar...

Arsimi dhe pësimi

Nga Arben TARAVARI Shkolla! Kur them këtë fjalë menjëherë zgjohet koncepti i një rrugëtimi të vështirë por garantues i suksesit në jetë! Të gjithë kemi...

E patë banditin Gruevski si i kërcënohej gjeneralit shqiptar?

Nga Spartak Ngjela Po gjeneralin shqiptar, Talat Xhaferi, a e patë sesi nuk e përfiëlli fare, por vijoi punën në emër të asaj që do...

Shoqëria civile në pesimizëm, partitë shqiptare masin muskujt njëra-tjetrës

Shkruan: Destan Jonuzi Marredheniet midis qytetareve dhe inatitucioneve politike publike ne hapesiren demokratike evropiane mendohen si marrdhenie qe shtrihen midis dy poleve. Njera e ben...

Maqedonia,shteti që të detyron të bëhesh vrasës!

Nga Bekim Adili Unë jam shteti,ky ka qenë stili me të cilin është qeveris ky vend që nga koha kur u fali Tito regjimeve maqedonase,...

Pas zyrtarizimit të shqipes, shqiptarët s’kanë të drejtë të ankohen ndaj maqedonasve

Nga Sulejman Mehazi Pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe shqiptarët tani e tutje jo vetëm që s'kanë të drejtë të ankohen ndaj maqedonasve, por edhe Maqedoninë...

Ligjet nënçmuese e përbuzëse në Parlamentin e Maqedonisë, nëpërkëmbin edhe integritetin e të zgjedhurëve...

Deri kur dinjiteti i të zgjedhurve shqiptarë në Parlamentin e R. Maqedonisë do të përbuzet, miratimi i ligjit për gjuhën që e flasin 20%,...

Apoteoza (hyjnizimi) i ligjit të gjuhëve

Ramazan Bekteshi/ Çudia zgjate tri dite, tri dite krekosje, levdata, glorifikime per sjelljen e ligjit per shqipen ne FYROM apo MK, si te duani. Tri...