PROCESI I ZENICËS I MONTUAR NGA UDB-a JUGOSLLAVE !

Nga  NAFI  ÇEGRANI Fill pas ngjarjeve të pranverës së vitit 1981 në Kosovë, të cilat ia drodhën themelet Jugosllavisë AVNOJ-iste, në Gostivar, Tetovë, Shkup, Kërçovë...

Shqiptarët e Mesjetës dhe çështja e gjuhës

Nga Genciana Abazi-Egro Martin Luther (1483-1546) dhe Erasmusi i Rotterdamit (1469-1536) mendonin ndryshe për shumë çështje të fesë. Ata hynë në polemikë me njëri-tjetrin, madje...

Artan Grubi pse nuk u takua me diasporën shqiptare – Nga Skënder Karaçica

Artan Grubi është deputet në parlamentin e Maqedonisë që erdhi përmes (BDI-së) dhe në kuadrin e koalicionit me Zoran Zaev, shumë zyrtarë të partisë...

Si u dënuan me mijëra vjet shqiptarët në Maqedoni nga pavarësimi i saj

Nga Altrim Mamuti Shumi Shqiptarët e Maqedonis ia kanë lënë Zotit fatin e tyre për drejtësi. Rasti i Sopotit Në procesin e njohur gjyqësor “Sopoti”, 11 shqiptarë...

METAMORFOZA E NJË KRIMI TË PARAMENDUAR

Tregim Sermet Sulejmani Ai mëngjes qe i zymtëe s’di pse s’i ngjante aspaktë tjerëve. Rrugët e qytetit qenë mbuluar nga një mjegull e pazakontë në atë...

Veterani kumanovar i arsimit i shpallë “luftë” kazinove në Kumanovë

Tani ne na mbetet që vetë të organizohemi dhe të kërkojmë nga instancat më të larta të pushtetit duke filluar nga Qeveria e R....

Pse nuk do të duhej të shkëmbehen territoret e as popullata?

Mr.Sc.Refik HASANI Lufta shqiptaro-serbe,asnjëherë nuk është shpallur nga asnjëra instancë Nacionale, por edhe armëpushimi ende nuk është shpallur, prandaj duhet të shpallet ky armëpushim pasi...

Kemi nevojë për gjak të ri!

Komunikimi gojor midis dy kundërshtarëve politik shqipfolës nuk është shumë i bukur. Tingëllon më shumë si dy burracak pervers që debatojnë me temën: “I...

Kemi nevojë për gjak të ri

Nga Aurel Dasareti Komunikimi gojor midis dy kundërshtarëve politik shqipfolës nuk është shumë i bukur. Tingëllon më shumë si dy burracak pervers që debatojnë me temën:...

Shpirti human i Lazim Destanit reflektohet edhe në varrezat e qytetit të Tetovës

Dr. Husein Rizai “Një shoqëri rritet me lavdi, nëse të mençurit e saj mbjellin pemë, nën hijet e të cilave, e dinë shumë mirë, se...