SËRISH E MËRKURË – SI PARA 17 VITEVE

Shkruan: Syrja ETEMI 14.03.2001 (e mërkurë) Jeta… Eh, jeta më duket se për mua në këto çaste ka një sens shumë të keq humori. Secila ditë...

Të njoha në Sllupçan…

Azbi Nuredini Nuk ka fjalë që mund ta përshkruaj personalitetin tënd komandant Guri! Të njoha në Sllupçan pikërisht në Marsin e vitit 2001, nuk kam takuar...

Shokët e selfijeve me komandant Gurin

Xhezair Shaqiri, komandant Hoxha Komdant në UÇK-në e Kosovës, komandant në UÇK-në e Maqedonisë. Komandant Guri dha gjithçka për këto troje me sakrifica të mëdha nëpër...

Aleatët e Serbisë me maskën e ndërmjetësit për Kosovën

Shaban Murati Në kohën që laku diplomatik po ngushtohet rreth presidentit të Serbisë që të vendosë për kushtin europian të njohjes së Kosovës para se...

Na duhet një Kongres Mbarëpartiak Shqiptar!

Nga Arben TARAVARI Një nga veçoritë fatkeqe të kombit tonë është “konflikti brenda llojit”! Shkurt muhabeti shqiptarët nuk e duan njëri-tjetrin! Në lagje, në punë,...

Federalizimi i Maqedonisë?!

Nga Fërgim Demiri/ Mbase bisedimet rreth ndrshimit të emrit të shtetit që ishte si kusht për fillimin e bisedimeve për në UE dhe në NATO,...

Gruaja shqiptare dhe feminizmi

Zekirija Ibrahimi Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, kur në mjediset shqiptare gratë janë të preokupuara me flokët, grimin dhe veshjen, sepse rëndom mblidhen diku për...

Gazetaria e paanshme nuk ka kuptim

Ka një garë këtej nga anët tona për t’u dukur si të paanshëm. U ndesha një ditë në rrugë me një gazetare të kronikës...

Meru me politikë ,nëse don të jesh dikushi !

Mehdi Memeti Politika, është bërë zanat më i parapëlqyer në shoqërinë shqiptare, sidomos në Maqedoni. Pasi që nuk vlerësohet mençuria e politikanit, por libreza e...

Rusia e sheh vrasjen si një mekanizëm politik të zakonshëm

Shashank Joshi ”CAPX” Për shtetin rus, vrasja politike është diçka e zakonshme. Një varg dezertorësh, politikanësh opozitarë dhe zyrtarësh të përgjegjshëm, kanë patur funde tragjike...