Pyetje për kryetarin “gjindihall” Ivanov

Sulejman Mehazi/ O kryetari gjindihall i Maqedonisë, Gjorgji Ivanov, o debil i nacionalistëve të VMRO-së që mendjen e ke sa të një pule të dobët...

Si do ta zhvillonin shtetarët Kosovën dhe si e zhvilloi par(t)ia?

Autor: Gurakuç Kuçi   Një shtet të pasuksesshëm ekonomikisht dhe politikisht e bënë mosfunksionimi institucional, ky përfundim rrjedh nga Daron Acemoglu dhe James A. Robinson në...

Populli thotë: Uji flen, por hasmi nuk flen

NGA KALOSH ÇELIKU Populli Historik Shqiptar e ka thënë qysh moti një urti popullore antologjike parashikimi për Ditën e Nesërme: Uji flen, por hasmi nuk...

Shqiptarë në përgjithësi jemi çorroditur pas ,,pushtetit,,

Multietniciteti përball Etnicitetit Shkruan Shefik Duraku Këta dy opsione (Multietniciteti dhe Etniciteti) në disa raste kanë bashkvepruar dhe në të shumtën e rasteve kanë qenë në...

Paguani 5 + 5 euro, e mos bani za!

“Të paguhet!” sepse shteti s’ka Leka! Të pikëzohen ndryshe varfanjakët që marrin ndonjë grosh nga shteti për një çap buk me margarinë dhe ka nji...

Koalicion i madh me bosht rreth Aleancës mund ta mposhtë pushtetin

Robert Nesimi Zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 me të drejtë u cilësuan si revolucionare. Mirëpo shpesh me këtë cilësim gabimisht nënkuptohet rrënia e regjimit të...

Planet në faza për të përçarë partitë e reja shqiptare

Robert Nesimi/ Zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 me të drejtë u cilësuan si revolucionare. Mirëpo shpesh me këtë cilësim gabimisht nënkuptohet rrënia e regjimit të...

Emri Maqedoni të mbrohet si trashëgimi e jona

Skënder Karaçica Tash sa kohë Athina dhe Shkupi sikur i kanë hargjuar fjalët në skenarin e tyre politik lidhur me emrin Maqedonia.Krejt kjo lojë po...

Kombi kushton!

Nga Ervis Iljazaj Rruga e Kombit është vepra e cila u ka kushtuar taksapaguesve shqiptarë më shumë se çdo gjë tjetër. Nëse bëhet një llogari...

DALLKAUKËVE

Eugen Shehu Si s'keni fije turpi të hidhni pluhur syve,gënjeni e manipuloni opinionin mbarshqiptar me ligjin për përdorimin e gjuhëve.Me kte ligj ju vetëmse dhe...