‘Shqipot’ e Zaevit dhe ‘opozitarët’

Ka kohe qe e mendoj se sa duhet te analizohet dilema shqipomadhe qe po zgjat me muaj ( viti pothuajse) e tipit ''Hyrja-mos'hyrja ose...

Lamtumirë Sali Ramadani. N’a fal që harruam idealin tënd prej shqiptari

Urim SALIHU Ai ngriti flamurin në mes të parlamentit maqedonas që në të dalë nga ai objekt jo që mund ta arrestonin, por edhe ta...

Komuna e Cairit vlon, ama përkitazi vlon nga…

Adelina Marku Komuna e Cairit vlon, ama përkitazi vlon nga parregullsite ne komunikacion, vrasjet e shpeshtume, huliganizmi , fukaralleku , parregullsia, degjenerimi ambiental, shkollimi i...

Përndjekje politike përmes gjykatave

Nga Fërgim Demiri/ Maqedonia, shtet ku nuk funksionojnë të drejtat dhe liritë e njeriut Edhe pas 12 seancave gjyqësore, nuk u mbajt gjykimi i fundit aktivistit...

Kush e nxit urrejtjen patologjike kundër shqiptarëve katolik?

Gani Mehmetaj/ Shqiptarët katolikë janë cak i urrejtjes patologjike të një kategorie shqipfolësish, megjithëse po t’i pyesësh pse, nuk e dinë. Kurrë nuk i patën...

Kur Mero Baze i përvishej Kryepeshkop Anastasit

Arben LLALLA Shkrimi i mëposhtëm është  shkëputur nga libri i publicistit Mero Baze me titull: “KTHIM GREK”, i botuar më 1995, në Tiranë. Në këtë...

Ç’KËRKOVE TI ZJARR NË SHTËPINË E ENGJUVE?

Sulejman Mehazi/ Mbrëmë ende pa kënduar muezini ezanin e sabahut, ashtu spontanisht e befasisht, në heshtje e pa  pyetur fare në shtëpinë e më të...

Si të pagëzohet «FYROM» pra Republika e Maqedonisë

Bashkësia Shqiptare «Ilirida»në Zürich është duke e ndjekur situaten politike në Vendlindje me kujdes dhe shqetësim të veçantë. Fushatat elektorale për kryetar komunash dhe këshilltar...

Tetova në zi,pesë jetë të shuara në janarin e trishtë

Urim SALIHU Janë pesë jetë që i shuajti janari.Janë zemrat e ngrohta të atyre fëmijëve pulsi i të cilëve u ndal.Ishte herët të shkonit,ishte dimri...

Republika Federative e Vardarit – Alternativa e vetme paqësore

Nga Shefki Ollomani/ Bashkimi bën fuqinë, - thotë urtësia popullore. Por, jo çdo bashkim bën fuqinë. Ka bashkim dhe „bashkim“. Ka bashkim të vullnetshëm dhe...