Shqipja, gjuha e perëndive, pastaj e jona

Nga Arjan Çuri Thuhet se zotat e Olimpit flisnin greqisht, dhe për këtë nuk ka askush dyshim, por sipas disa studimeve të disa albanologëve shqiptarë...

Mërgimtari nga Likova ka një këshillë për Metju Nimicin: Emri i Maqedonisë të jetë...

IDE me arsye. Kisha pas dëshirë që t’i shtrohet në tavolin kjo ide, Zotit Metju Nimic, nesër në Nju Jork, ku fillojn negocjatat rreth ardhëmëris,...

Si shihet atdheu nga larg

Skender Karaçica/ Pamje urgurzeza në stilin (meksikanë)u panë sot në rrugët e Shkodrës.Përditë del lajmi për krime të rënda në Shqipëri dhe sipas shtypit,nuk ka...

Kuku, kuku, u miratua ligji për gjuhët, mbetëm pa shtet!

SHKOI SHTETI Në Mars gjetën ujë. E te ne ende kërkojnë ajër për të marrë frymë GORAN MIHAJLLOVSKI 1Në këtë ditë, 12 janar, në vitin 1991 u...

Me dekret-ligjin e Zaevit është vërtetuar se “maqedonishtja” është e (vetmja) gjuhë zyrtare!

Nga Skender Karaçica/ Në ligjin për gjuhët që ato mjedise ku përbërja e një pokice kombëtare (lexo:shqiptare) kalon mbi 20% ka të drejtë të përdorë...

Ka-kaa-kaaa tra më tra, veç një ve tjetër hiç

Kalosh Çeliku/ Herët e kam thënë në shkrimet e mia publicistike, që nga koha e PPD -ës, PDP -ës, e PDSH -ës, se: Fatkeqësisht, Partitë...

Fantazma e një Shqipërie të madhe nuk ikën sepse kufijtë e 1913 janë të...

Pavarësia e Kosovës ka dhënë një zgjidhje të pjesshme të gabimit të madh të fuqive të mëdha me kufijtë e vitit 1913, por integrimi...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet...

Çmimi i qëndrimit në Zvicër

NGA AVDULLA KËNAÇI O Dilan, zbrit poshtë se këtë gazetarin që kam zënë unë, duan të na e marrin kosovarët…, -  mua nuk më erdhi...

Adnan Ismaili shkruan letër: E vërteta për aktivitetin tim dhe për BESËN?!

“Letër e hapur (sqarim për opinionin) Të nderuar, Meqë është bërë një kohë më e gjatë që emri im përflitet në kontekst të politikës shqiptare në Maqedoni,...