A është e afërt lufta SHBA-Iran?

Nga Kenneth M.Pollack A do të luftojnë Shtetet e Bashkuara me Iranin? Ndoshta jo. A duhet që Shtetet e Bashkuara të shkojnë në luftë kundër...

Dështime të dhimbshme ë politikës shqiptare në Mal të Zi!

Nga Qani Osmani Thënia e famshme e Hegelit se “Çdo popull e ka demokracin që e meriton” është një e vërtetë...

Para politikës shqiptare në Tiranë: Leni bërrylat,shkoni e shihne popullin me sy kah...

Skender Karaçica/ Në emisionin TV News 24(Tiranë)emisioni ,,Shqiptarët për Shqiptarët,,me Elvis Naço,para opinionit shqiptar po paraqet temën bosht:Jeta shkruan romane dhe koha e Migjenit...! Përmes ekranit...

Disa pyetje Musa Xhaferit dhe Ali Ahmetit?

Nga Sulejman MEHAZI/ Të nderuar, ç'të keqe ju bënë shqiptarët e Strugës që ju thoni "stërvina"? Po tetovarët pse i shani e ju thoni "derra" e...

Shqiptarët në Maqedoni nuk duhet ta pranojnë këtë nënshtrim!

Abdulla Mehmeti Duke qenë të detyruar për shkak të rrethanave historike të jetojnë në një shtet të përbashkët me popuj të tjerë në Maqedoninë Veriore...

NË CILAT RASTE DHUNA SEKSUALE ËSHTË AKT I GJENOCIDIT

Nga Bardhyl MAHMUTI/ Në kuadër të së drejtës penale ndërkombëtare, dhunimi dhe të gjitha format e dhunës seksuale, që paraqesin cenim të rëndë të integritetit...

Pushka e ndryshkur e Bali Katravellës!

Nga Xhafer SHATRI Mësuesi e filozofi global, Nastradini, e kishte rrahur një ditë gomarin e tij. Një kalimtar e pyet: Pse po e rrah? Nastradini: Sepse nuk...

Shqiptarofobia e ka mbërthyer Ballkanin!

Nga Gani MEHMETAJ Shqiptarofobia e ka mbërthyer Ballkanin. Shqiptarët ndiqen, rrihen e vriten si hebrenjtë në kohën e nazizmit, a në kohën e pogromit...

Atë që Shqipëria nuk e bëri dot në OKB, e bëri Ambasadorja e Kosovës,...

Nga prof.dr.Mehdi HYSENI Duke ia bërë me dije edhe ministrit të Jashtëm serb Ivica Daçiq, edhe anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, se Serbia...

Opozita dhe përgjimet, kështu a do rrojë Ali Ahmeti edhe 100 vjet?!

Nga Ardit RAMADANI/ Në një shtet demokratit siç pretendon të jetë RMV-ja, opozita duhet të tregojë se vlen po aq sa partitë qeverisëse, madje në...