Kush e nxit urrejtjen patologjike kundër shqiptarëve katolik?

Gani Mehmetaj/ Shqiptarët katolikë janë cak i urrejtjes patologjike të një kategorie shqipfolësish, megjithëse po t’i pyesësh pse, nuk e dinë. Kurrë nuk i patën...

Kur Mero Baze i përvishej Kryepeshkop Anastasit

Arben LLALLA Shkrimi i mëposhtëm është  shkëputur nga libri i publicistit Mero Baze me titull: “KTHIM GREK”, i botuar më 1995, në Tiranë. Në këtë...

Ç’KËRKOVE TI ZJARR NË SHTËPINË E ENGJUVE?

Sulejman Mehazi/ Mbrëmë ende pa kënduar muezini ezanin e sabahut, ashtu spontanisht e befasisht, në heshtje e pa  pyetur fare në shtëpinë e më të...

Si të pagëzohet «FYROM» pra Republika e Maqedonisë

Bashkësia Shqiptare «Ilirida»në Zürich është duke e ndjekur situaten politike në Vendlindje me kujdes dhe shqetësim të veçantë. Fushatat elektorale për kryetar komunash dhe këshilltar...

Tetova në zi,pesë jetë të shuara në janarin e trishtë

Urim SALIHU Janë pesë jetë që i shuajti janari.Janë zemrat e ngrohta të atyre fëmijëve pulsi i të cilëve u ndal.Ishte herët të shkonit,ishte dimri...

Republika Federative e Vardarit – Alternativa e vetme paqësore

Nga Shefki Ollomani/ Bashkimi bën fuqinë, - thotë urtësia popullore. Por, jo çdo bashkim bën fuqinë. Ka bashkim dhe „bashkim“. Ka bashkim të vullnetshëm dhe...

Amaneti i premtuar

Nga Muhamed Halili Në pritje të amandamentit të paraqitur për fshirjen nga ligji të shpenzimeve të rrugës për deputetët  shumica e të cilëve  vijnë  nga...

SIGURIA E BALLKANIT DHE STRATEGJIA AMERIKANE

Janusz Bugajski Hetizimet dhe vonesat në trajtimin e problemeve në Ballkanin Perëndimor, mund të japin një ndjenjë të rreme sigurie. Pas viteve të paqes dhe...

Nuk mbahet një minutë heshtje për nazistët që kryen gjenocid dhe që i kanë...

Serbi, Pozharevac, Burgu «Zabela» Maj 1985 Për çdo përvjetor të vdekjes së satrapit Josip Broz Tito organizohej rituali i mbajtjes së një minutë heshtjes. Më 3...

Ku treti Platforma Shqiptare?!

Medai SHAHOLLI/ Ka kaluar një vit qëkur partitë shqiptare në të ashtuquajturën "dërzhavë" të FYROM-it, lansuan për opinionin shqiptar me shumë popmpozitet  Platformën Shqiptare ,me...