Ka-kaa-kaaa tra më tra, veç një ve tjetër hiç

Kalosh Çeliku/ Herët e kam thënë në shkrimet e mia publicistike, që nga koha e PPD -ës, PDP -ës, e PDSH -ës, se: Fatkeqësisht, Partitë...

Fantazma e një Shqipërie të madhe nuk ikën sepse kufijtë e 1913 janë të...

Pavarësia e Kosovës ka dhënë një zgjidhje të pjesshme të gabimit të madh të fuqive të mëdha me kufijtë e vitit 1913, por integrimi...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet...

Çmimi i qëndrimit në Zvicër

NGA AVDULLA KËNAÇI O Dilan, zbrit poshtë se këtë gazetarin që kam zënë unë, duan të na e marrin kosovarët…, -  mua nuk më erdhi...

Adnan Ismaili shkruan letër: E vërteta për aktivitetin tim dhe për BESËN?!

“Letër e hapur (sqarim për opinionin) Të nderuar, Meqë është bërë një kohë më e gjatë që emri im përflitet në kontekst të politikës shqiptare në Maqedoni,...

Ky është Islami për të cilin duhet të jemi krenarë

Shkruan: Hatixhe Benguenna (prezantuese në TV Al-Jazeera – Katar) Unë kam qenë për vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe shkova në një shitore...

Drama e opozitës

Nga Armend Fazliu/ Budallenjtë nuk e kuptojnë që më gjujanë me plumba qorr. Zhurmë bëjnë, aq sa polli një mi. Po më akuzojnë pse lexoj....

Kurvat

Nga Edison Ypi Që ta di çfarë këshille të jap, duhet të di çfarë kurve je. Ta zemë se je stërkurvë, lavire, rruspie, baxhellë. Në...

Projekt për një subjekt politik të suksesshëm të shqiptarëve në Maqedoni

(Një subjekt i këtillë mund të ketë pak anëtarë dhe mbështetës, shumë kundërshtarë dhe armiq, por do të jetë zëri i fuqishëm për realizimin...

Saakashvili: “Njeriu pa shtet!”

Beqir Sina Mikheil Saakashvili, ish-presidenti i Gjeorgjisë, i ashtuquajturi si “njeriu i amerikanëve”, avokati që u diplomua në SHBA, dhe u gjoja u “dërgua” nga...