Në Çikago nuk takova kurrë asnjë slloven!

Skënder Karaçica Në Amerikë thonë se jetojnë 190 popujt dhe gjuhë të ndryshme nga mbarë bota.Në këtë vend të lirë jetojnë edhe shqiptarët nga...

“Neutraliteti” raketor i Serbisë

Blerim Reka Përplasjet e fundit në samitin e NATO-s në Londër dhe ato më heret në BE, do ndihen edhe në Ballkan. Derisa BE po...

Ja ku është dallimi mes El Chekës dhe Zoran Zaevit

Ajo që e dallon El Cheken nga Kryetari i SDSM-ës Zoran Zaev i cili publikonte bombat nëpër pres konferenca dhe mu atë në qendër...

Ra referendumi, që të shihet llumi!

Nga Abdulla Mehmeti/ Fushata e partive poliitike të shqiptarëve në Maqedoni për referendumin e 30 shtatorit, sipas terminologjisë që përdorin drejtuesit e këtyre partive është...

Çdo derr, qoftë i bardhë qoftë i zi, ka të njejtin turi

Sermet Sulejmani/ Kur para disa javësh e pashë ish deputet Ramadushkën tek po mbllaçiste pa tundimin më të vogël për atë ngjarjen të rëndë që...

Mes Rusisë dhe Shqipërisë është Kosova

Shaban Murati Kam dekada që ndjek mediat ruse dhe diplomacinë ruse në raportet e tyre me Shqipërinë dhe Ballkanin, por kurrë nuk kam vërejtur një...

Shembulli i politikës amerikane: Shteti mbi të gjitha!

Nga Skender Karaçica/ Shtypi dhe TV amerikane po informojnë për vdekjen e liderit republikan dhe heroit të Amerikës,John McCain dhe lajmet kanë zënë faqet e...

Ju, shqiptarë të trashë e shkërdhata

Nga Edison YPI Ju ishit skllevër, por hiqeshit të lirë, të qeshur, të lumtur. Ju mbaheshit për trima, por dridheshit nga frika. Ju hiqeshit më...

Shqiptarët më të varfërit në Maqedoni, paguajnë taksa e s’marrin asgjë (Dokument)

Muhamer Pajaziti/ Maqedona vazhdon të përballet me mungesë të kohezionit social dhe ekonomik si dhe dallime në zhvillim në mes të rajoneve të banuara me...

Ja pse mund të ketë edhe zgjedhje të parakohshme parlamentare me ato presidenciale !

Nga Qenan Aliu/ – Sepse LSDM më së shumti politikisht i konvenojnë zgjedhjet tani se sa më vonë. Ajo do të ketë frikë për më...