Një ndyshim i kufijve në Ballkan të cilin Perëndimi duhet ta mirëpresë

Autor: Marko Prelec Evropa ka një frikë intensive dhe të kuptueshme për ndryshimin e kufijve kombëtarë. Por, diskutimet për një shkëmbim toke midis Kosovës dhe...

Donald Trump – Rrethi sa vjen e ngushtohet

Nga Martin Muno Çfarë dite në Uashington! Dy ndër më të besuarit e Donald Trumpit duhet të qëndrojnë për një kohë të gjatë në burg....

Historia jonë, një “fidanishte ku kultivohet” heshtja…!

Nga Fadil LUSHI Jo gjithmonë heshtja duhet të jetë respekt ndaj bashkëbiseduesit tënd, jo gjithherë heshtja është flori, jo përherë heshtja është pohim, jo gjithherë...

Shpërbërja morale e BE-së

Nga Augustin Palokaj/ Ajo që e ka mbajtur BE-në bashkë janë vlerat e përbashkëta. Sot janë në pikëpyetje edhe sa janë ato vlera dhe a...

Kosova si plaçkë lufte, pronë private

Nga Sadik Elshani/ “Luften e bejne heronjte, Qeverisin maskarenjte Dhe perfitojne horrat.” Victor Hugo (1802 – 1885) Gjendja kaotike ne skenen politike te Kosoves, sjellja deshperuese e udheheqesve tane,...

Milionat e mërgimit, politika dhe eksodi i shqiptarëve

Afrim Reçi E kuptoj dhe e quaj ëndrrën për një perspektivë të mirë diçka të natyrshme dhe legjitime. Të parët tanë në vitet e 70ta...

Shqiptarëve në Maqedoni u mungon shteti, jo të drejtat qytetare!

Abdulla Mehmeti Tri elementet më kryesore të shtetit u janë cënuar seriozisht shqiptarëve në Maqedoni nga pushtetet e derisotme, fatkeqësisht me pjesëmarrjen edhe të vetë...

Për Bajram të Vogël – Solidaritet të madh!

Bardhyl Mahmuti Për shekuj me radhë shqiptarët janë flijuar me qëllim që të realizojnë të drejtat e tyre kombëtare. Fatkeqësisht, përkundër sakrificave të mëdha, një...

Trump mund të jetë rekrutuar si agjent nga rusët, që në vitin 1986

Nga Kreig Anger Oleg Kalugin, ish-shefi 83-vjeçar i kundërzbulimit të KGB-së sovjetike, ka një rëndësi të veçantë këto ditë, pasi përvoja e tij e bën...

Së pari, REFERENDUM, pastaj kompromis me Serbinë

Mund të bëjmë kompromis paqësor me Serbinë, nëse RFERENDUMI MBARËKOMBËTAR THOTË PO,-japim Nishin për Preshevën, për Bujanocin dhe për Medvegjën shqiptare. Nga Prof.Dr.Mehdi HYSENI Ky...