Udhëkryqet e Ballkanit dhe Mustafa Nano

Skender Karaçica Gadishulli Ballkanik është një vatër mjaft diskutabile sa i përket mundësisë për luftërave të reja në mes popujve. Shikuar edhe nga aspekti historik,...

Aliu: Çka do të bëjnë Afrim Gashi dhe Zeqirija Ibrahimi në Qeveri me ata...

Analisti politik Qenan Aliu përmes një postimi ka shkruar për zgjerimin e koalicionit qeverisës, hyrjen e Lëvizjes BESA në Qeveri si dhe funksionimin e...

Mungesa e vitaminës BESË!?

Liljana Çerri Është i turpshëm konflikti mbi rrugën e kombit është po aq I turpshëm edhe viktimizimi I atyre qe e ndërtuan me paratë tona...

Mesazh drejtuar shqiptarëve të Kosovës

Nga Shaqir Salihu/ Së pari, e përgëzoj Policinë e Kosovës për shkathtësinë e saj profesionale që arriti të arrestojë kriminelin Gjuriç dhe ta sjellë atë...

Pyetje për kryetarin “gjindihall” Ivanov

Sulejman Mehazi/ O kryetari gjindihall i Maqedonisë, Gjorgji Ivanov, o debil i nacionalistëve të VMRO-së që mendjen e ke sa të një pule të dobët...

Si do ta zhvillonin shtetarët Kosovën dhe si e zhvilloi par(t)ia?

Autor: Gurakuç Kuçi   Një shtet të pasuksesshëm ekonomikisht dhe politikisht e bënë mosfunksionimi institucional, ky përfundim rrjedh nga Daron Acemoglu dhe James A. Robinson në...

Populli thotë: Uji flen, por hasmi nuk flen

NGA KALOSH ÇELIKU Populli Historik Shqiptar e ka thënë qysh moti një urti popullore antologjike parashikimi për Ditën e Nesërme: Uji flen, por hasmi nuk...

Shqiptarë në përgjithësi jemi çorroditur pas ,,pushtetit,,

Multietniciteti përball Etnicitetit Shkruan Shefik Duraku Këta dy opsione (Multietniciteti dhe Etniciteti) në disa raste kanë bashkvepruar dhe në të shumtën e rasteve kanë qenë në...

Paguani 5 + 5 euro, e mos bani za!

“Të paguhet!” sepse shteti s’ka Leka! Të pikëzohen ndryshe varfanjakët që marrin ndonjë grosh nga shteti për një çap buk me margarinë dhe ka nji...

Koalicion i madh me bosht rreth Aleancës mund ta mposhtë pushtetin

Robert Nesimi Zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 me të drejtë u cilësuan si revolucionare. Mirëpo shpesh me këtë cilësim gabimisht nënkuptohet rrënia e regjimit të...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!