Si shihet atdheu nga larg

Skender Karaçica/ Pamje urgurzeza në stilin (meksikanë)u panë sot në rrugët e Shkodrës.Përditë del lajmi për krime të rënda në Shqipëri dhe sipas shtypit,nuk ka...

Kuku, kuku, u miratua ligji për gjuhët, mbetëm pa shtet!

SHKOI SHTETI Në Mars gjetën ujë. E te ne ende kërkojnë ajër për të marrë frymë GORAN MIHAJLLOVSKI 1Në këtë ditë, 12 janar, në vitin 1991 u...

Me dekret-ligjin e Zaevit është vërtetuar se “maqedonishtja” është e (vetmja) gjuhë zyrtare!

Nga Skender Karaçica/ Në ligjin për gjuhët që ato mjedise ku përbërja e një pokice kombëtare (lexo:shqiptare) kalon mbi 20% ka të drejtë të përdorë...

Ka-kaa-kaaa tra më tra, veç një ve tjetër hiç

Kalosh Çeliku/ Herët e kam thënë në shkrimet e mia publicistike, që nga koha e PPD -ës, PDP -ës, e PDSH -ës, se: Fatkeqësisht, Partitë...

Fantazma e një Shqipërie të madhe nuk ikën sepse kufijtë e 1913 janë të...

Pavarësia e Kosovës ka dhënë një zgjidhje të pjesshme të gabimit të madh të fuqive të mëdha me kufijtë e vitit 1913, por integrimi...

Ligji për përdorimin e gjuhëve në Maqedoni dhe euforia e politikës shqiptare

Ligji për përdorimin e gjuhëve është një arritje për barazinë e gjuhëve në Maqedoni, edhe e gjuhës që e flasin 20% e qytetarëve (aludohet...

Çmimi i qëndrimit në Zvicër

NGA AVDULLA KËNAÇI O Dilan, zbrit poshtë se këtë gazetarin që kam zënë unë, duan të na e marrin kosovarët…, -  mua nuk më erdhi...

Adnan Ismaili shkruan letër: E vërteta për aktivitetin tim dhe për BESËN?!

“Letër e hapur (sqarim për opinionin) Të nderuar, Meqë është bërë një kohë më e gjatë që emri im përflitet në kontekst të politikës shqiptare në Maqedoni,...

Ky është Islami për të cilin duhet të jemi krenarë

Shkruan: Hatixhe Benguenna (prezantuese në TV Al-Jazeera – Katar) Unë kam qenë për vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe shkova në një shitore...

Drama e opozitës

Nga Armend Fazliu/ Budallenjtë nuk e kuptojnë që më gjujanë me plumba qorr. Zhurmë bëjnë, aq sa polli një mi. Po më akuzojnë pse lexoj....
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!