Propozimi më i ri i emrit të Maqedonisë

Xhelal Zejneli/ Ditët e fundit, qytetarët e Maqedonisë u njoftuan me propozimin për emrin e ri të shtetit. Varianti në gjuhën maqedonase Republika Ilindenska Makedonija,...

Populli në Maqedoni e kanë humbur busullën e orientimit

Nga Selim ILJAZI/ E keqja më e madhe e shoqërisë në Maqedoni, i ka ardhur nga degradimi i inteligjencës. Ky degradim i ka krijuar kushte...

Kryengritja e Ilindenit ishte me karakter bullgar

Masa e gjerë e popullsisë shqiptare që jetonin në fshatrat e Kosturit dhe Follorinës nuk e mbështetën këtë kryengritje sepse ajo nuk kishte karakter...

Nderi dhe ndershmëria

Nga Frank Shkreli/ Këtu në Shtetet e Bashkuara është traditë që në këtë stinë të vitit, universitetet amerikane të organizojnë ceremoni për të diplomuarit, ndërkohë...

Republika Maqedonia e Ilindenit i përjashton shqiptarët

Vebi Bexheti Ështe fakt i pamohueshëm se të gjithë shqiptarët e Maqedonisë janë për integrime euro- atllantike. Ky orientim i shqiptarëve me sytë ,,andej kah...

Formula e pagëzimit të Maqedonisë

Nga Prof. Dr. Sunaj Raimi U bënë vite që çështja e emrit të Republikës së Maqedonisë nuk zbret nga agjenda e marrëdhënieve diplomatike mes dy...

Simbolika e Samitit të Sofjes

 Muhamer Pajaziti Samiti i Sofjes,  përpos simbolikës nuk ka sjellur ndonjë risi në procesin e integrimit të vendeve të Ballkanit në Bashkimin Evropian. Shtrëngim duarsh...

Shqipëria për pak ditë me qeveri anti-mafia! Amerika përcakton kryeministren dhe kabinetin

Shkruan Dardan Gashi Shqipëria sot është mes entuziasmit qytetar se diçka po ndryshon dhe pesimizmit masiv se po u shit dhe kjo kauzë nga Basha...

Jerusalemi si kryeqytet i Izraelit është vendim politik e jo religjioz dhe e drejtë...

Nga Bardhyl MAHMUTI/ Transferimi i ambasadës amerikane nga Tel Avivi në Jerusalem shërbeu si pretekst për të nxitur protesta jo vetëm në kufirin e Rripit...

Çorba e Zaevit

Nga Naser Pajaziti Akoma mureve të shtëpive mund të hasësh në ndonjë mbishkrim “Jetë në Maqedoni!”, floskula propagandiste e Zoran Zaevit dhe partisë së tij...