“O MILET, PATRIOTI KA DALË LUGAT!”

Nga Fadil LUSHI/ Dikur moti ish të burgosurit politikë shqiptarë, kur i përfundonin dënimet për veprimtari armiqësore, detyroheshin (përkundër dëshirës së tyre) t’i heshtin torturat...

Ahmeti dhe Gruevski duhet t’u kërkojnë falje shqiptarëve

Shkruan Fejzi Hajdari Maqedonia e priti këtë ditë e madhe. Mori rekomandim pa kusht për fillim të negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian. U realizua...

“Dashuria” e boksierit dhe tregtarit nga Strumica ndaj shqiptarëve

Muhamer Pajaziti Zaevi po ndjek hapat e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski. Edhe ky i fundit në fillim të karrierrës shfaqej ‘i mirë’ me shqiptarët, fliste nga...

Kjo Shqipnija me krye n’hí…

Nga Artur Zheji “Ti ke pas kenë një Zojë e Randë, burrat e Dheut e thirrshin Nanë!” Nuk e di pse ky varg mbetet pas më...

Tregtarët e Bit Pazarit janë të ndershëm dhe punëtorë, shyqyr Zotit që nuk janë...

Tregtarët e Bit Pazarit janë njerëz të vyeshëm, punëtor dhe të zellshëm. Ata punojnë ndershëm dhe me djersë të pastër e pa hakun e...

Ngushëllime Kumanova e lavdishme!

Artin Spahiu Edhe kanuni, edhe tradita, por edhe ligjet pozitive, asnjëherë nuk flasin për raste të rënda tragjike para 24 orëve. Pikërisht, edhe për rastin...

 Kush ishte autori i vërtetë i romanit “Tradhëtia” dhe mashtrimi i Kapllan Resulit!

Nga  Nafi ÇEGRANI  Ai është një nga pishtarët e arsimit dhe të kulturës sonë kombëtare, viktimë dhe i pëndjekur nga UDB-a,MAHMUT DUMANI. Dora e Zotit...

Regjistrimi Censues 2020 dhe frika e emigrantëve për t’u regjistruar në SHBA

Nga Beqir Sina/ WASHINGTON D.C: Pyetja e Departamentit të Drejtësisë për çdo familje do të shkurtonte pajtueshmërinë dhe shpenzimet e programit të regjistrimit Censuesin e...

Mungesa e sistemit të vlerave dhe diskriminimi i arsimit shqip

Prof. Etem XHELADINI Shumë intelektualë por edhe unë vazhdojmë të bëhemi thjerrëz dhe t’i shpalosim problemet e arsimit në shoqërinë tonë, në veçanti të arsimit...

Menduh Thaçi!

Nga Adelina MARKU Gjyshi im, Baba Din, gjithë jetës ishte marrë me tregti. Ishte burrë i fisëm! E mbaj mend të shtyrë në moshë më,...