Katër ushtrime që mund t’i bëni çdo mëngjes në shtëpi

Vendimin më të mirë që duhet ta merrni me siguri do të jetë që të filloni të ushtroni. Është konstatuar se për shkak të...

Psikologji, kështu largohen mendimet negative!

Psikiatri dr. Daniel tha se mendimet ndikojnë në pamjen, energjinë dhe gjendjen tonë të përgjithshme shëndetësore. Në librin “Ndryshoni mendjen tuaj, ndryshoni trupin tuaj”, dr....

Arsyeja pse duhet të flini me derë hapur

Shumë nga ne kur futen në dhomën e gjumit, mbylli derën, hyjnë në shtrat dhe ia këpusin gjumit, kuptohet, kur t’i zërë. Sepse disa nga...

Cigaret elektronike e vështirësojnë lënien e duhanit

Cigaret elektronike vazhdojnë të paraqiten në titujt kryesorë për arsyet e gabuara. Pavarësisht dëshmive për efektet e tyre negative, mbrojtësit e “avulluesve” pretendojnë se...

Çrregullimet psikologjike vijnë nga gjumi, ja çfarë duhet të bëni

Gjumi është një ndër faktorët më të rëndësishëm për organizmin dhe mënyrën se si vijon aktiviteti i ditës. Persona që flenë më pak se 8...

Jeni prekur nga virozat e stinës? Këtë ushqim duhet ta hani më shpesh

Një sërë këshillash kanë dhënë mjekët për përballimin e virozave të stinës një pjesë e të cilave janë shumë shqetësuese duke vënë në dyshim...

Hipotiroidizmi, sëmundje mjaft e shpeshtë

Hipotiroidizmi ështe një gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hormoneve të gjëndrës tiroide. Ka mjaft sëmundje të cilat rezultojnë në hipotiroidizëm dhe...

Kalciumi dhe Vitamin D nuk parandalojnë frakturën e kockave

Një nga pyetjet më të diskutueshme në shkencën e të ushqyerit gjatë dekadës së fundit ka qenë nëse të moshuarit duhet të marrin vitaminën...

A e dëmton sheqeri shëndetin e njeriut?

Sheqeri i kallam sheqerit dhe sheqeri i panxharit, janë të njëjtë. Ndryshimi ndërmjet të dyjave është se njëri është në ngjyrë kaf ndërsa ëmbëlsuesi...

Ja përse duhet të hani çokollata çdo ditë

Adhuruesit e çokollatës nuk kanë nevojë për justifikime që ta hajnë çdo ditë, por sugjerohet të jetë e zezë me përqindje të lartë të...