Çerkezi i Kumanovës, fshati që përbëhet prej 65 fshatrave (Foto)

Çerkezi është sot një Fshat- lagje i cili graviton në periferinë e Komunës së Kumanovës, me një sipërfaqe prej 35,55 km² ku jetojnë mbi 6.300 banorë shqiptarë te vendosur në rreth 900 shtëpi, njofton agjencia e lajmev INA.
Ajo që është karakteristike për këtë fshatë, ai përbëhet prej banorëve të cilët vijnë nga rreth 65 fshatra tjera të Maqedonisë, Luginës së Preshevës dhe Kosovës.

Edhe këtu jetojnë një numër i madh fiseve të ndryshme nga një pjesë e madhe e trojeve shqiptare, ata rrahë herë ose pothuajse fare nuk kanë pasur incidente apo problemeve mes vete.

Përkundrazi për vite me rradhë ka jetuar në harmoni të plotë duke e respektuar njëri tjetrin.
Tani Çerkezi, përbëhet prej këtyre fshatrave:

Burim (Izvor) Allashec; Maxhere; Gushic; Stançiç; Gllazhnje; Gare; Bukuroc ;Runic Somolic; Bellanoc; Sefer; Shtraz ;Muçibab ;Brez ;Corrotic; Lladov; Bresiq; Haxh ;Kojnare; Llovc; Shoshaj; Miratoc; Mateç;Sllupcan, Depce; Rushtaj; Likove; Rainc; Sllubic; Llojan; Vishtic; Zhunic; Çelik; Bugarin; Lluçan; Buhiç; Shurdhan; Kukaj; Verban; Kokaj; Zheger; Bilinic; Konçul; Zarbinc; Llukar; Presnic; Terrnav; Rohovic; Strim; Vaksinc; Rushtaj; Erkoc; Malin;Çarr, Ilic, Norçë … etj.(INA)