ÇFAR JEMI NE

0

Abedin Zymberi

Janë dy rrugë që bëjnë identifikimin e një kombi se çfar është.
Një popull (komb) i ngritur i ka BIBLIOTEKA në çdo vendbanim me leximore të mbushura me lexues,
-ka TEATER me salla të mbushura,
-ka KONCERTE me muzik të kulturës Shqiptare,
-ka SALLA SPORTIVE ku klubet sportive bëjnë edukimin dhe shvillimin e sportit,
-aty ku populli nuk miret me politik,
-një komb është i ngritur kur gjat orarit të punës nuk shef anjë njeri rrugve dhe kafeneve,
Cilën nga kto që thash më lart e plotësjmë ne Shqiptarët?
-Bibliotekat jo që jan të zbrazëta por nuk egzistojnë fare,
-Sallat e tetarit edhe ato shum të pakta që janë nuk vizitohen farè,
-koncerte as që organizohen donjëherë përpos dasmave tallava.
-Sallat sportive të zbrazëta, pa perkujdesje.
-Më shum shofim njerëz rrugve dhe kafeneve gjat orarit të punës se sa ditëve të vikendit,
-te ne të gjithë miren me politik, kritikojnë shajnë, ofendojnë dhe përsëri për gabim votojnë.
Asnjeher nuk do të ndryshojë kjo gjendje për deri sa jemi të tillë kështu si jemi.
#kemilalesh