Çfarë ndodh me llogarinë e Facebookut të personit që vdes – mësoni se si ta çaktivizoni

Facebook ka 2.9 miliardë përdorues në të gjithë botën, dhe është logjike që ka një numër profilesh që u bënë joaktive pas vdekjes së një personi. A e dini se ju mund të zgjidhni se çfarë do të ndodhë me profilin tuaj pasi të vdisni?

Ka disa opsione që lidhen me mbajtjen e një profili kur ndodh një vdekje. Nëse askush nuk njofton Facebook se personi nuk është më gjallë, asnjë lloj ndryshimi nuk do të futet.

Një anëtar i familjes ose një mik mund të kërkojë që profili të “mësohet përmendësh”. Kjo do të thotë se bëhet “e ngrirë”, por që të tjerët mund ta gjejnë duke kërkuar. Nëse ka një person kontakti të zgjedhur, ai do të ketë qasje të kufizuar në profil.

Ju mund të zgjidhni që profili juaj të fshihet në rast vdekjeje. Familja ose dikush tjetër gjithashtu mund të kërkojë fshirje. Një përdorues mund t’i japë dikujt fjalëkalimin e tij gjatë jetës së tij, në mënyrë që ai person të vazhdojë të postojë. Përveç tingëllimit të sëmurë, kjo është një shkelje e rregullave të Facebook.