Çfarë shihni kur shikoni në këtë foto? Testi i thjeshtë që do të ‘provojë se sa i stresuar jeni’

0

Një imazh dixhital është shfaqur në mediat sociale që tregojnë një iluzion optik që me sa duket përcakton se sa jemi të stresuar.
Nëse imazhi është i palevizshëm, ju jeni të qetë; nëse lëviz pak, ju jeni të stresuar dhe nëse lëviz si një rreth, ju jeni shumë të stresuar, transmeton lajmi.net.

Imazhi tani-viral ka fiksuar shumë njerëz në internet, duke lënë shumë komente online duke zbuluar nivelet e tyre të stresit.

Një person ndau: “Është duke lëvizur si një slitë e turbullt, në mes të një uragani!”

Ndërsa një tjetër shtoi: ‘Me sa duket unë jam shumë i stresuar. Ajo lëvizte si një rreth shumë i shpejt.

Testi i stresit të thjeshtë u tha të ishte puna e neurologit japonez Yamamoto Hashima.

Por sipas Snopes , imazhi u krijua nga Yurii Perepadia, një projektues 50-vjeçar nga Oleksandriya në Ukrainë.

Faqja e internetit zbuloi imazhin, e krijuar në vitin 2016, duke u bazuar në punën e Akioshi Kitaoka, një profesor i psikologjisë japoneze, i specializuar në perceptimin vizual dhe iluzionet vizuale.