Charlie Chaplin jetoi 25 vjet në një fshat të Zvicrës

Charlie Chaplin kaloi 25 vjet në fshatin rural të Corsier-sur-Vevey në Zvicrën jugperëndimore, në bregun verior të Liqenit të Gjenevës, larg shfaqjeve dhe biznesit të tij? shkruan albinfo.ch.

“Ai u dashurua menjëherë me Zvicrën”, tha muzeologu Yves Durand, i cili punoi më shumë se 15 vjet me të. “Ai kërkonte parajsë me natyrën, zogjtë, pemët, një mënyrë që të ndjehej i lirë dhe në paqe, këtë e gjeti në Zvicër”, tha Durand, raporton Zeri.info

I lindur në Londër më 1889, Chaplin kaloi fëmijërinë e tij në varfëri, por arriti sukses të madh pasi u transferua në Shtetet e Bashkuara më 1913.

Sipas autobiografisë së tij, një mik i tij i sugjeroi se ai do duhej të jetojë në Zvicër. Chaplin filloi gjuetinë e shtëpive rreth Lozanës, ku ai qëndroi dhe e gjeti pallatin në Corsier-sur-Vevey. Me një pamje të Alpeve Franceze përtej Liqenit të Gjenevës, ai është padyshim një vend skenik.

Vlen të theksohet se përveç botëve, filmave të Chaplin-it, fshati dhe qyteti ngjitur i Vevey kanë murale, skulptura dhe përshkrime të tjera të Chaplin-it. Ekziston një fabrikë dhe dyqan i quajtur Laderach, i cili bën çokollatë në formë këpucësh, që ngjajnë me këpucët e Chaplin-it.