ChatGPT nuk kalon testin e besueshmërisë, studiuesit të shqetësuar për AI

INA
INA

07/11/2023

ChatGPT nuk e ka kaluar Testin e Turing, i ideuar për të kuptuar nëse një pajisje ka arritur nivelin e inteligjencës të tillë sa të arrijë të gënjejë ndërverpuesin duke i bërë të besojë që është qenie njerëzore. Por ka arritur një nivel të mirë në versionin më të fundit të saj, duke arritur të bëhet i besueshëm në 41% të rasteve.

Testi është kryer nga një grup kërkimor i Universitet të Californisë në San Diego, për të kuptuar nivelin e inteligjencës që ka arritur ChatGPT dhe sesa mund të arrijë të manipulojë një njeri në komunikim.

Rezulton se defektet qëndronin kryesisht tek përdorimi i gabuar ose tepër perfekt i gramatikës, komunikimi ose shumë formal ose ekstremisht informal, dhe përgjigje shumë të përgjithshme, atipike të natyrës emocionale njerëzore.

Grupi kërkimor shpreh shqetësimin, mbi pasojat ekonomike e sociale që mund të sjellë Inteligjenca Artificiale nëse arrin të bëhet e besueshme e të arrijë të komunikojë si njeri, pra nëse një ditë do ta kalojë me sukses Testin Turing.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

openAI

A është Gemini i Google “më i zgjuar” se ChatGPT i OpenAl?

mira murati

Çfarë lloj marrëveshjeje për inteligjencën artificiale arriti BE-ja

Internet-Safe-Day

6G po vjen në iPhone: Apple nuk heq dorë nga modemet e veta

apple-iphone-15-pro-3

iPhone 19 me një risi që telefonat Android e kanë pasur prej vitesh

messenger

Meta do të lansojë veçorinë ‘end-to-end encryption’ për bisedat në Messenger

wikipedia

Këto ishin temat më të kërkuara në Wikipedia këtë vit

whatsapp-main-600x360

WhatsApp së shpejti do të mundësojë ndarjen e imazheve dhe videove me kualitet origjinal

meta-logo-1

Meta anulon mundësinë për të biseduar me miqtë nga Facebook në Instagram

Bitcoin

Bitcoin vendos rekord të ri vjetor duke kapërcyer vlerën e 43 mijë dollarëve

INFO

NA NDIQ