Cilësia e ujit e shkëlqyeshme në shumicën e plazheve në Ulqin

0

Rezultatet e analizës së cilës së ujit të detit në 16 plazhe në rivierën e Ulqinit, të cilin e bëri Instituti për Biologjinë e Detit në Periudhën prej me 06 deri me 08 qershor, kanë treguar se në numrin më të madh të plazheve cilësia e ujit të detit ishte e klasës K1.

Siç thuhet, në dy plazhe (në Plazhin e vogël dhe grykëderdhjen e djathtë të Bunës) cilësia e ujit ishte e klasës K2.

“Këto rezultate vërtetojnë se uji i detit ka cilësi të shkëlqyer, gjegjësisht që është i rregullt, si dhe i sigurt për larje dhe rekreacion”, theksojnë në këtë institucion.