Cilët modele veturash i mbajnë pronarët më gjatë?

Markat japoneze kanë pronarët më besnikë, dhe një markë spikat veçanërisht. Ndërsa shumë pronarë makinash në vendin tonë janë të detyruar të mbajnë automjetet e tyre në zotërim për një kohë të gjatë për shkak të situatës së palakmueshme ekonomike, në vendet më të pasura ata zakonisht nuk i ndryshojnë ato sepse janë të kënaqur me to.

Një sondazh i kryer nga iSeeCars, i cili përfshinte 660,000 automjete në Shtetet e Bashkuara, zbulon se cilat modele janë më të vështira për t’u hequr dorë nga pronarët e tyre, dmth. të cilat ata i mbajnë në pronësi për 15 vjet ose më shumë.

Doli që klientët më besnikë kanë një prodhues japonez që ndryshe njihet për besueshmërinë e makinave të tij, ju e mendoni – Toyota. Midis dhjetë modeleve të para, deri në 7 dolën nga fabrikat e kësaj kompanie makinash, dhe në radhë të parë ishte një automjet me një makinë hibride, Toyota Prius.

Nga ana tjetër, është interesante që Camry, si një model shumë i njohur në Amerikë, dhe Corolla nuk janë në dhjetëshen e parë. Japonezët në përgjithësi dominojnë, kështu që ka dy Hondas dhe një Subaru në 10 më të mirët.

Image