Çmenden mediat e Beogradit: Kush është shqiptari nga Bujanoci që bllokoi shfaqjen e filmit ruso-serb?!

0

Edhe pse ishte propozuar nga Produksioni kinematografik i Beogradit që në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc të shfaqet filmi Ruso-Serb “Kufiri i ballkanit” (“Balkanska međa”) i cili ka përmbajtje të urrejtjes mes popujsh, drejtori i këtij institucioni kulturorë Jetmir Ismaili nuk ka lejuar që ky film të shfaqet, për shkak se ne ter ka elemnte raciste dhe përbajtje te urrejtes dhe etiketime ndah UCPM-së dhe NATO-s, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Po e vërtetë është se na kanë dërguar nga produkcioni kinematografik nga Beogradi që ta shfaqim në Shtëpinë e Kulturës tene ne Bujanoc. Une pa hezitim hulumtova për përmbajtjen e tij dhe kur kuptova cila është përmbajtja menjëherë urdhërova që ky film mos të shfaqet” ka deklruar z.Jetmir Ismaili.

“Shqiptari ne mes Serbisë ndalon filmin ruso-serb i cli ka shkuar ne pushime” (“Albanac usred Srbije zabranio srpsko-ruski film i otišao na odmor“), ështe ky titulli i gazetes russo-serbe “Sputinik” dhe shume gazetave tjera sllave. Me kete vendim strikt te z.Ismali duket se ka bere pak nervoz mediat e Beogradit duke shkaktuar reagime te shumta ne Serbi nga media, anlaiste dhe tek qeveritare serbe. Ato pyesin: Kush eshte shqiptari ne Bujanoc, i cili ne “zemër te Serbisë” bllokon shfaqjen e filmit ruso-serb?, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”