Çmime të reja të karburanteve: ka ulje

INA
INA

09/11/2023

Komisioni Rregullativ për Energji, Shërbime të Ujit dhe Shërbime për Menaxhimin e Mbeturinave Komunale në Republikën e Maqedonisë së Veriut ka miratuar Vendim për uljen e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,44% krahasuar me vendimin e datës 6 nëntor 2023.

Çmimet referencë të derivateve të naftës në tregun botëror në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë rënie mesatarisht: për benzinën me 0,006%, për naftën me 0,429%, për naftën ekstra të lehtë me 0,670% dhe për karburantin me 2,158%.

Kursi i denarit kundrejt dollarit në periudhën e kaluar pas së cilës janë formuar çmimet me llogaritjen e mëparshme është më i ulët për 0,562%.

Nga 9 nëntor 2023, nga ora 00:01, çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:
Benzina motorike EUROSUPER BS – 95 81.00 (denarë/litër)
Benzina motorike EUROSUPER BS – 98 83.00 (denarë/litër)
Diesel (EURODISEL BS). V) 80.50 (denarë/litër)
Lëndë djegëse ekstra e lehtë 1 (EL-1) 80.00 (denarë/litër)
mazut M-1 NS 44.996 (denarë/kilogram)

Çmimi me pakicë i karburantit M-1 NS është ulur për 1.005 den/kg dhe tani do të arrijë në 44.996 den/kg.

Çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98, EURODIESEL (D-E V) dhe vajit ekstra të lehtë shtëpiake (EL-1) nuk ndryshojnë.
Vëmë re se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës që nga ora 00:01 e datës 9 nëntor 2023. Shitësit me shumicë dhe pakicë të produkteve të naftës dhe karburanteve të transportit mund të vendosin çmimet e produkteve individuale të naftës dhe karburanteve të transportit më të ulëta se çmimet më të larta të përcaktuara.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Talat Xhaferi3

Talat Xhaferi: Ja deri kur dhe si do të jem si kryeministër

Leonard ademi

Vëllau i Liridonës: Shumë njerëz po na ofrojnë informacione rreth vrasjes së Liridonës tonë/ Ja ҫfarë thotë për këto informacione

muamer

Racizmi i prindërve maqedon ndaj nxënësve shqiptarë

evn-fatura

A do të shtrenjtohet rryma pas 1 janarit

bugajski

Bugajski zbulon planin e Moskës – ja synimi që kishin me Serbinë për Kosovën!

Kovacevski

Kërkesa e opozitës shqiptare për ministra në qeverinë teknike, Kovaçevski: Propozimet bëhen nga partia më e madhe opozitare

stevo pendarovski

Pendarovski: Provokimet nacionaliste janë rezultat i fushatave propagandistike nga qendrat e huaja

pushk-gjahu

Vritet 56 vjeçari në Kërçovë nga një pushkë gjuetie

protesta cashke

Protesta në Çashkë, disa prindër kundërshtojnë paralelen në gjuhën shqipe

INFO

NA NDIQ