COVID-19 në Maqedoni, ja sa raste gjatë 24 orëve të fundit

Në 24 orët e fundit në Maqedoni janë regjistruar 400 raste nga 2327 teste të kryera.
Ja rastet sipas komunave:

– Shkup 198
– Kumanovë 28
– Tetovë 16
– Prilepi 14
– Gostivar 9
– Shtip 8
– Manastir 7
– Veles 14
– Ohër 12
– Strumicë 7
– Kavadarci 19
– Strugë 7
– Koçani 5
– Kërçovë 8
– Gjevgjelia 1
– Negotin 2
– Dibër 10
– Resnjë 4
– Kriva Palanka 4
– Radovish 3
– Berovë 3
– Delçevo 8
– Probistip 6
– Makedonski Brod 2
– Krushevë 2
– Kamenica maqedonase 1
– Demir Kapi 2

Gjatë 24 orëve ndërruan jetë 11 persona: pesë pacientë nga Shkupi (82, 63, 75, 74, 74 dhe 53), një pacient nga Manastiri (66), një nga Strumica (70) ), një nga Kavadrci (55), një pacient nga Struga (77), një nga Koçani (71) dhe një nga Pehçevo (71).

Sot Instituti për Shëndetin Publik regjistron 206 pacientë të shëruar nga:

– Shkup 146
– Kumanovë 4
– Tetovë 3
– Prilepi 1
– Gostivar 5
– Shtip 2
– Manastir 4
– Veles 3
– Strumicë 2
– Kavadarci 1
– Koçani 12
– Kërçovë 2
– Gjevgjelia 1
– Dibër 1
– Radovish 13
– Delçevo 1
– Probistip 3
– Kamenica maqedonase 2

Deri më tani, në vend janë bërë gjithsej 434.568 testime të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i të prekurve që nga fillimi i epidemisë është 89392, numri i pacientëve të shëruar është 73983, numri i të vdekurve është 2726, numri i rasteve aktive është 12683.