COVID-19 në Maqedoni/ Ja sa raste janë regjistruar gjatë 24 orëve të fundit

0

Ministria e Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut informon se në 24 orët e fundit janë regjistruar 946 raste të reja me COVID-19 nga 2564 teste të kryera.

Sipas komunave këto janë shifrat e rasteve: Shkup-426, Kumanovë-36, Dibër-2, Shtip-22, Prilep-56, Tetovë-46, Strugë-24, Veles-30, Manastir-61, Ohër-31, Kavadarci-24, Gostivar-46, Gjevgjeli-12, Strumicv-15, Kriva Pallankë-5, Radovish-2, Krushevë-4, Kocan-3, Probishtip -3, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-2, Pehcevë-2, Berovë-24, Valandovë-2, Vinicë-1, Delçevë-11, Kratovë-2, Shën Nikollë-5, Kërçovë-13, Resnjë-15, Negotinë-20.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 789 pacientë të shëruar: Shkupi-295, Kumanova-46, Shtipi-46, Prilep-56, Tetovë-38, Struga-15, Veles-26, Manastir-28, Ohër-60, Kavadarci-12 , Gostivar-31, Gjevgjeli-10, Strumicë-22, Kriva Pallanka-10, Radovish-7, Krushevë-1, Kocanë-13, Probistip-1, Demir Hisar-4, Pehçevë-1, Berovë-5, Valandovë-4 , Vinicë-3, Kratovë-7, Shën Nikollë-11, Kërçovë-19, Resnjë-9 dhe Negotin-9.

Gjatë 24 orëve të fundit ndërruan jetë 33 persona: nëntë pacientë nga Shkupi (62, 62, 63, 67, 79, 66, 74, 81 dhe 68), një nga Kumanova (70), një nga Shtipi (89), gjashtë pacientë nga Prilepi (43, 78, 70, 82, 60 dhe 85), një nga Tetova (72), katër nga Struga (60, 71, 65 dhe 79), një nga Velesi (71), një nga Manastiri (55), një nga Gostivari (76 ), një nga Gjevgjelia (53), një nga Strumica (73), një nga Kriva Pallanka (62), një nga Probishtipi (70), dy nga Berova (88 dhe 63), një nga Kratova (71) dhe një pacient nga Kërçova (67).

Nga fillimi i pandemisë janë infektuar 63.890 veta, numri i pacientëve të rikuperuar është 40977, numri i vdekjeve është 1825 dhe numri i rasteve aktive është 21088. (INA)