“Daily Mail” speciale për shqiptaren e deportuar nga SHBA: Isha si Melania Trump

0

Tabloidi britanik, “Daily Mail”, i ka kushtuar një speciale shqiptares së deportuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas 18 vitesh qëndrimi atje. “Mail” shkruan se nëna e tre fëmijëve qau kur fliste për dhimbjen dhe shkatërrimin e familjes së saj.

46-vjeçarja Çile Precetaj, e cila nuk ka të dhëna kriminale dhe ndihmoi në drejtimin e një biznesi të suksesshëm të restoranteve në Miçigan me burrin e saj, u deportua pas një lufte ligjore gati dy dekadash.

Autoritetet e emigracionit vendosën për deportimin e saj, pasi i kishin shteruar të gjitha mjetet ligjore për të qëndruar në SHBA, vend të cilin ajo e quan shtëpi dhe është e dëshpëruar për t’u kthyer.

Ajo foli për DailyMailTV në fshatin e largët që ajo e pa për herë të fundit thuajse dy dekada më parë dhe tregoi se vajza e saj ka në plan t’i shkruaj zonjës së parë, Melania Trump për t’iu lutur për ndihmë.

Pjesë nga intervista:

“Unë jam ende në gjendje shoku dhe nuk mund të besoj se jam kthyer në një vend ku kisha frikë të jetoj. Tre fëmijët e mi janë mijëra kilometra larg dhe nuk e di kur do t’i shoh përsëri ato. Si mundet një vend të heqë një nënë nga fëmijët e saj? Si mund ta bëjnë këtë?

Gruaja e Presidentit Trump Melania erdhi në Amerikë si një emigrant dhe vendi është ndërtuar mbi emigrantët. Pse ta bëjnë këtë me një nënë që e do vendin dhe nuk ka bërë asgjë të keqe? Kam ardhur në Amerikë si shumë emigrantë për një jetë më të mirë.

Unë fle rreth dy orë në natë, sepse unë zgjohem dhe mendoj për fëmijët e mi dhe se si ata duhet të ndihen.Unë kurrë nuk kam qenë larg tyre, asnjë ditë të vetme dhe tani jam këtu mijëra kilometra larg. Jeta ime dhe ajo e fëmijëve të mi ishin kthyer me kokë poshtë.

Unë e mbaj atë gjatë gjithë kohës pasi ende më bën të ndihem amerikanë.Duke pasur familjen time këtu dhe duke qenë me ta për herë të parë në 18 vjet është gjithçka që më bën të shkoj.

Sa herë që mendoj për fëmijët e mi, ajo thjesht thyen zemrën time. Unë nuk e di se çfarë do të ndodhë dhe kur do t’i shoh përsëri ato. Jam shumë e sigurtë se nuk mund të kthehem kurrë në Amerikë nëse nuk ndryshojnë mendjet e tyre apo ka ndonjë mrekulli.

Unë u largova këtu në vitin 2000 sepse isha i frikësuar dhe nuk ndihesha i sigurt. Unë kam qenë vetëm këtu disa ditë dhe nuk ndjehem i sigurt. Kur unë rri këtu dhe mendoj për atë që ka marrë vend është si unë jam duke pasur një përvojë jashtë trupit. E di që jam këtu, por nuk dua ta besoj.

E kam të qartë që fëmijët do të vuajnë nga bulizmi pasi të përhapet fjala se nëna e tyre është ekstraduar. Fëmijët e mi po i shkruajnë Presidentit Trump dhe bashkëshortes së tij Melanie që të bashkojë familjen tonë”.