Dalin matjet: Kaq përqind përkrahet nisma “Open Balkan” në Maqedoni

Instituti Ndërkombëtar Republikan, një organizatë amerikane që merret me avancimin e demokracisë dhe qeverisjes nëpër botë, ka bërë matjet se sa përkrahet nisma “Open Balkan” në shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Sipas këtij instituti, “Open Balkan” më sa pakti përkrahet në Kosovë e më së shumti në Serbi, raporton Gazeta Express.

“Përkrahja për hapjen e kufijëve iniciativa “Open Balkan” në shtetet e Ballkanit Perëndimor: 75% në Serbi, 68% në Bosnje e Hercegovinë, 66% në Mal të Zi, 61% në Maqedoninë e veriut dhe 42% në Kosovë”, bëhet e ditur në matjet e institutit.