Debat shkencor në ASHAM për makroekonominë pas recesionit të vitit 2007 – 2009

Picture of INA
INA

29/05/2024

Qendra për hulumtime strategjike “Ksente Bogoev” pranë Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë (ASHAM) sot organizon debat shkencor me temë “Makroekonomia pas Recesionit të madh 2007 – 2009 – rëndësia e ndryshimeve për shkencën ekonomike dhe për ekonominë e Maqedonisë”.

Pjesëmarrësit do të diskutojnë për ndryshimet në makroekonominë bashkëkohore, të determinuara nga Recesioni i madh i viteve 2007 – 2009 dhe goditjet që pësuan, respektivisht nga recesioni i shkaktuar nga KOVID-19 në vitin 2020 dhe nga kriza energjetike që filloi në vitin 2021.

Siç u paralajmërua, ndryshimet e mëdha në makroekonomi në periudhën pas vitit 2007 do të debatohen në kontekstin e problemeve më të rëndësishme, me të cilat ballafaqohet sot ekonomia e vendit.

Për nevojat e këtij debati shkencor, Qendra për hulumtime strategjike “Ksente Bogoev” paradokohe ka publikuar punimin e akademikut Taki Fiti me të njejtën temë “Makroekonomia pas Recesionit të madh 2007 – 2009 – rëndësia e ndryshimeve për shkencën ekonomike dhe për ekonominë e Maqedonisë”.

Diskutimet nga debati, pasi të autorizohen nga ana e pjesmarrësve, ASHAM-ja do t’i publikojë në një Përmbledhje të veçantë nga debati shkencor.

TË FUNDIT
14 orë
Banka Popullore: Norma bazë e interesit mbetet në nivelin 6.30%
17 orë
Për 9.5 milionë euro, Lidl e ka blerë objektin e Mr.Bricolage nga “Skopski Pazar”
19 orë
Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë
1 ditë
Mickoski zbardhi investimin e parë të huaj në Maqedoninë e Veriut
2 ditë
Investimet e huaja në nivelin më të lartë historik në Shqipëri, 353 milionë euro në tre muajt e parë

ME TE LEXUARA

19 orë
Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë
17 orë
Për 9.5 milionë euro, Lidl e ka blerë objektin e Mr.Bricolage nga “Skopski Pazar”
14 orë
Banka Popullore: Norma bazë e interesit mbetet në nivelin 6.30%

LEXO MË SHUMË

banka-popullore

Banka Popullore: Norma bazë e interesit mbetet në nivelin 6.30%

Lidl

Për 9.5 milionë euro, Lidl e ka blerë objektin e Mr.Bricolage nga “Skopski Pazar”

OPTIKA INDZI

Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë

mickoski

Mickoski zbardhi investimin e parë të huaj në Maqedoninë e Veriut

ekonomi investim plan menaxhim

Investimet e huaja në nivelin më të lartë historik në Shqipëri, 353 milionë euro në tre muajt e parë

gruri-ukraine-rusi-anijet

Prodhimi i grurit, Maqedoninë e shpëtim importi

derivate nafta dizeli benzin

Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni

permbarues izvrsitel

Përmbaruesit në Maqedoni, rreth 2 miliardë euro për 18 vite

digitalb

“DigitAlb” zhytet në borxhe, zbulohet shifra

INFO

NA NDIQ