Deodorantët shkaktojnë astmë dhe probleme të lëkurës

Me deodorantët synohet që trupi të ketë një erë freskuese!

Megjithatë sipas shkencëtarëve, deo-t mund të jenë duke shkaktuar efekte anësore, pasi ato në të shumtën e rasteve u shkaktojnë sëmundje.

Më shumë se një e katërta e njerëzve vuajnë reagime të këqija ndaj kimikateve që gjenden në sprej të ndryshme, thekson një studim i ri australian.
close
volume_off

Studiuesit pyetën 1.100 njerëz për të arritur përfundimin.

Ata gjetën se 26 për qind besojnë se përjetojnë reagime ndaj kimikateve në deodorantët, freskuesit e ajrit dhe furnizimet e pastrimit.

Efektet anësore të raportuara zakonisht nga kimikatet “e dëmshme” që gjenden në këto produkte përfshijnë sulme astmëshe, migrenë dhe probleme të lëkurës.