Deputetët ja kur i kthehen Kuvendit

ina-online
ina-online

30/12/2023

Seanca e parë e re plenare në vitin 2024 është caktuar për 16 janar, informojnë nga Kuvendi i Maqedonisë së Veriut. Në rendin e ditës janë disa pika me materiale të reja të mbërritura.

Tani për tani në këtë seancë të 138-të në rend dite janë Propozimi-ligji për plotësimin e Ligjit për Avokatin e Shtetit, Propozim-ligji për nëpunësit administrativë, Propozim-ligji për të punësuarit në sektorin publik, Propozim-ligji për zhvillim dhe aftësim profesional dhe trajnim të nëpunësve të administratës, Propozim-ligji për siguri të rrjeteve dhe sistemeve informative dhe transformimit digjital, Propozim-ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për menaxhim elektronik dhe shërbime elektronike, Propozim-ligji për peshkim dhe akuakulturë dhe Propozim-ligji për garanci të detyrimeve sipas Marrëveshjes për hua për financim shtesë të projektit për përmirësim dhe zhvillim të rrugëve, që do të lidhet ndërmjet Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim – Bankës Botërore dhe Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, të gjitha me procedurë të shkurtuar.

Deputetët duhet t’i shqyrtojnë edhe Propozim-ligjin për drejtësinë të fëmijëve dhe Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për menaxhim të rrjedhave shtesë të mbeturinave, të dyja në lexim të parë, si dhe Kërkesën për interpretim autentik të nenit 62 të Ligjit për arsim të lartë, të parashtruar nga deputetja Fisnike Bekteshi Shaqiri.

Pas festave të fundvitit, siç është paralajmëruar, Kuvendi do ta nisë punën më 9 janar me seancë të rregullt koordinuese të kryetarit të Kuvendit me njerëzit e parë të grupeve të deputetëve. Për më datën 9 janar është caktuar seanca e Komisionit Parlamentar për Vetëqeverisje Lokale, ndërsa më 11 janar seancë e Komisionit për Shëndetësi.

Seanca për Qeverinë teknike, siç deklaroi kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, i cili do të jetë edhe kryeministër i Qeverisë kalimtare, do të caktohet për më 27 janar.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

grubi ahmeti merko

Dega e BDI-së në Strugë a do ta pranojë Ziadin Selën si bartës të listës së përbashkët për deputetë, flet Shaqiri?

gazmend hoxha tasevski

Policia e Kosovës dhe e Maqedonisë së Veriut bashkë në luftën kundër krimit ndërkufitar

krenar lloga

Lloga: Gjykata të veprojë njëjtë edhe me rastet tjera ku ka pasur shkelje të afateve kushtetuese

Abdush Demiri

Abdush Demiri nga opozita shqiptare u zgjodh anëtar i KSHZ-së

Talat Xhaferi

VLEN: Talat Xhaferi tradhtoi universitetet shqiptare, edhe si kryetar kuvendi, edhe si kryeministër

Kuvendi Parlamenti maqedonise

Parlamenti nuk votoi zgjatjen e vlefshmërisë së pasaportave të vjetra

lirim shabani jusuf ut

Universiteti i Tetovës dhe Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore (MALMED), nënshkruan memorandum bashkëpunimi

pensionist-pleq

Pensionet do të rriten për 5% – Ai më i ulëti do të ketë shtesë vetëm 626den

Oher

Paralajmërime të rrejshme për bombë në disa objekte në Ohër

INFO

NA NDIQ