Der Standard: Thaçit iu ofrua shpërbërja e Speciales në këmbim të lëshimeve për Serbinë

0

Një nga gazetat më të mëdha austriake Der Standard, ka shkruar në lidhje me aktakuzën ndaj presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe fjalimit të mëpasshëm të presidentit nga zyra e tij.

Der Standard, në një shkrim që ishte jo veç gazetares, por edhe me komentime editoriale, e ka quajtur Thaçin në disa raste “patetik”, kur ka komentuar fjalimin e tij.Por, një pjesë që bie në sy në këtë artikull të Der Standard, është edhe një koment ku thuhet, duke u bazuar në burime, se “Thaçit iu ofrua shpërbërja e gjykatës në këmbim të lëshimeve për Serbinë”.

Der Standard gjithashtu e ka përshkruar fjalimin e Thaçit si një fjalim që u karakterizua nga “vetë-keqardhja dhe nacionalizmi”.