Dështimet për Brexit, “tronditet” qeveria e May-t. Çfarë ka ndodhur? 

0

Kryetarja e Dhomës së Lartë të parlamentit britanik, Andrea Leadsom, ka dhënë dorëheqjen nga qeveria e Theresa May-it.

Kujtojmë se në qeverinë e Theresa May ndodhi referendum për ndarjen nga BE-ja. BREXIT nuk ka kaluar në parlamentin britanik edhe pse mazhoranca qeverisëse ka dështuar katër herë në përpjekjet e saj.

Kryeministria britanike Theresa May ka paraqitur 10 pikat e saj për Brexit-in e ri dhe tha se duhet që ky plan të mbështetet nga të gjithë deputetet britanik.

May nuk e përjashtoi mundësinë e një referendumi të ri nëse situata bëhet prapë e ndërlikuar dhe nuk do të ketë progres.