Dieta pa gluten eliminon dhimbjet nervore

Një dietë pa gluten mund të ndihmojë në parandalimin e dhimbjeve nervore, thonë hulumtime të reja studimesh.

Ekspertët nga Universiteti i Sheffield thanë se gjetjet e tyre tregojnë se një ndryshim i thjeshtë në dietë pothuajse mund të eliminojë simptomat e dhimbshme, njofton Klan Kosova.

Hulumtuesit gjetën një dietë të lirë nga një proteinë e gjetur në grurë dhe disa kokrra mund të lehtësojnë simptomat që lidhen me neuropatinë e glutenit, një gjendje nervore që shkakton dobësi, mpirje dhe dhimbje, zakonisht në duar ose këmbë.

Ndjeshmëria e glutenit njihet më mirë për shkaktimin e dhimbjes së barkut, bloating dhe gazit, por për disa, intoleranca e ushqimit mund të rezultojë në gjendjen e dhimbjes nervore, njofton Klan Kosova. /KlanKosova/