Diaspora mobilizohet për ndryshimin në zgjedhjet e 14 shkurtit në Kosovë

Diaspora pritet të luaj një rol të rëndësishëm në zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Republikën e Kosovës, njofton agjencia e lajmeve INA.

Përderisa në zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit të vitit 2019 patën aplikuar patën aplikuar 30 mijë mërgimtarë për të votuar, për zgjedhjet e 14 Shkurtit ende pa mbaruar procesi i aplikimit kanë aplikuar mbi 40 mijë mërgimtarë. e kemi thyer rekordin.

Sipas burimeve brenda Vetëvendosjes deri me 21 Janar (dita kur mbyllet aplikimi) pritet që do të aplikojnë rreth 100 mijë mërgimtarë.

Kjo shifër do të luaj një rol të madhë në rezultatin e zgjedhjeve në Kosovës. Sipas të gjitha parashikimeve dhe sondazheve, shumica e diaporës janë përcaktuar për ta votuar Lëvizjen Vetëvendosje. (INA)