Dita e fundit e fushatës, të dielën raundi i dytë në 44 komuna dhe Qytetin e Shkupit

Sot përfundon fushata për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Maqedoninë e Veriut, të cilat do të mbahen më 31 tetor.

Fushata e balotazhit u zhvillua në 44 komuna dhe Qytetin e Shkupit. Sipas rezultateve nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në raundin e parë janë zgjedhur krerët e 32 komunave, 44 komuna dalin në balotazh.

Në raundin e parë, VMRO-DPMNE-ja fitoi 18 kryetarë komunash, ndërsa LSDM-ja 9. Nga partitë shqiptare, BDI fitoi në tre komuna, ndërsa komunat tjera shqiptare shkojnë në balotazh. përcjell INA.

Këto janë 44 komunat ku do të zhvillohen rivotimet për raundin e dytë (në Dibër rivotime në një vendvotim për raundin e parë):

Haraçina – BDI dhe LSDM shkojnë në rreth të dytë

Manastir – LSDM dhe VMRO-DPMNE shkojnë në rreth të dytë

Bogovinë – BDI dhe ASH shkojnë në rreth të dytë

Bërvenicë – VMRO-DPMNE dhe Enver Pajaziti shkojnë në rrethin e dytë

Vasilevë – LSDM në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Pehçevë – LSDM dhe VMRO-DPMNE shkojnë në rreth të dytë

Vrapçisht – BDI shkon në rrethin e dytë ASh-AAA

Gostivar – ASH shkon në rrethin e dytë me BDI

Gjevgjeli – LSDM shkon në rrethin e dytë me VMRO-DPMNE-në

Dibër – rivotim për raundin e parë BDI me ASH-AAA

Debarcë – LSDM shkon në rreth të dytë me grupin e të zgedhurve

Demir Kapi – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Demir Hisar – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Dollnen – LSDM shkon në rreth të dytë me BDI

Zhelinë – Lëvizja Besa shkon në rreth të dytë me BDI

Zelenikovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kërçovë – VMRO-DPMNE shkon në rreth të dytë me BDI-në

Konçe – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Koçan – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kratovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kumanovë – LSDM shkon në rreth të dytë me Maksim Dimitrievskin

Llozovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Makedonska Kamenicë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Makedonski Brod – VMRO-DPMNE shkon në rreth të dytë me kandidatin e pavarur

Ohër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Pehçevë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Probishtip – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Radovish – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Rankovc – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Resnjë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Rosoman – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Nagoriçi i vjetër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Strugë – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA

Studeniçan – PDSH shkon në rreth të dytë me BDI-në

Tearcë – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA

Tetovë – Lëvizja Besa shkon në rreth të dytë me BDI-në

Çair – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA-në

Çashkë – LSDM shkon në rreth të dytë me BDI-në

Çeshinovë-Oblleshevë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Çuçer Sandevë – LSDM shkon në rreth të dytë me grupin e pavarur

Shuto Orizarë – LSDM shkon në rreth të dytë me lidhjen e partive

Karposh – LSDM shkon në rreth të dytë me GROM-in

Novosellë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Qendër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në