Douyn, versioni i TikTokut që kufizon përdorimin e platformës për fëmijët

Douyin, versioni kinezi i TikTokut, do të kufizojë përdorimin e platformës në 40 minuta në ditë për fëmijët.

Rregullat do të vlejnë për përdoruesit nën 14-vjeç, të cilët janë vërtetuar përmes emrave të tyre re al. 40-minutëshi do mund të shfrytëzohet nga ora 06:00 deri në 22:00.

Kompania Bytedance njoftoi se kjo është kompania e parë e videove të shkurta që përcakton kufizime të tilla.

Për përdoruesit e Douyinit nuk ka moshë të caktuar se prej kur mund ta shfrytëzojnë, por nën 18-vjeçarët duhet të marrin pëlqimin e një kujdestari ligjor. Në TikTok mosha minimale për përdorim është 13-vjeç.

Douyini ka njoftuar për përmbajtjen e re edukative, duke përfshirë eksperimentet shkencore, ekspozitat muzeale dhe shpjeguesit historikë.

“Ne jemi më të rreptë me adoleshentët. Ne do të punojmë më shumë për të siguruar përmbajtje cilësore në mënyrë që të rinjtë të mësojnë dhe të shohin botën, ”thuhet në postimin e kompanisë.