Dr. Omer Xhemaili në pozita më të larta të kardiokirurgjisë në Zvicër

Nga dhjetori, Omer Xhemaili do të punojë si drejtor i Klinikës së Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut dhe si kryemjek i Klinikës për Kardiokirurgji në Spitalin e Qytetit Cyrih

Omer Xhemaili do të qëndrojë në Spitalin e Triemlit: Siç njoftoi spitali i qytetit të enjten, Xhemaili do të punojë si mjek kryesor i klinikës së kardiokirurgjisë në spitalin e qytetit si dhe drejtor i klinikës së kardiokirurgjisë në spitalin universitar nga 1 dhjetori, informon portali Shtegu. Sipas një deklarate nga spitali i qytetit, menaxhmenti i përbashkët do të vazhdojë të sigurojë gamën e shërbimeve për procedurat e planifikuara dhe urgjente kirurgjikale të zemrës në të dy vendet. Kirurgu u emërua javën e kaluar për të pasuar Paul Vogt, kreun e klinikës USZ.

Kjo tërhoqi vëmendjen, pasi me emërimin e Xhemailit si drejtor i ri i klinikës, u bë e ditur largimi i kirurgut yll Thierry Carrel. Kirurgu me famë botërore prej dy vitesh punon në kardiokirurgji në Spitalin Universitar të Cyrihut. Vogt e solli atë në USZ si zëvendës të tij. Spitali universitar thuhet se i ka paraqitur Carrelit një marrëveshje ku thuhet se ai duhet të heqë dorë nga pozicioni i tij deri në fund të nëntorit.