Dyshohet se shqiptari e kishte ther me thikë gjermanen 14 herë

Vetëm pak ditë pas lirimit nga burgu, përndjekësi Alban H. (39) sulmon sërish, duke goditur viktimën me thikë!

Gjykimi për tentativë vrasjeje në Gjykatën e Qarkut të Mynihut I. Burri nga Shqipëria takoi viktimën e tij të mëvonshme në vitin 2019. “Më erdhi keq për të. Ai nuk kishte banesë, e mora me vete”, tha në gjykatë nëna e një vajze 10-vjeçare. Ajo e ndihmoi Alban H. ku mundi dhe madje u dashurua me të.

Kur ai filloi të pinte dhe ta godiste, nëna (43) ndërmori një ndalim kontakti për Alban H. Më pas ai filloi të pinte, u bë i dhunshëm, edhe përballë vajzës. Gruaja (43) pranpo edhe dy herë ndalim kontakti. Duke qenë se Alban H. nuk e respektoi, në muajin dhjetor 2020 ai u burgos dhe kaloi tre muaj pas hekurave.

Ai u lirua më 10 mars – vetëm pak ditë më vonë, Alban H. asaj i bëri pritë. “Mos bëj tani ndonjë marrëzi”, mësohet të ketë thënë ajo. Më pas, sipas prokurorisë H. ka nxjerrë një thikë dhe e ka goditur “gjashtë herë fort në zonën e kokës dhe qafës”. Një kalimtar ka ndërhyrë – por Alban H. sërish e ka goditur me thikë tre herë në gjoks dhe në stomak ish-in e tij, transmeton portali Shtegu. Viktima ka pësuar gjithsej 14 plagë me thikë dhe është dashur të operohet urgjentisht.

Avokatët e tij mbrojtës, Christina Keil dhe Jürgen Hadinger thanë se klienti i tyre mohoi të kishte kryer krimin.