A e dini se truri i strucit është më i vogël se sytë e tyre

0

Pavarësisht trurit të vogël, strucat janë zogj të mëdhenj, transmeton Zhurnal.

Ata mund të peshojnë nga 64 gjer më 130 kg, ndërsa vezët e tyre nga 1.3 kg gjer më 2.2kg.

Strucët janë të lidhura ngushtë me dinosaurët, dhe kanë inde të ngjashme me një T-Rex.

Një gjë që nuk është e vërtetë ësht ajo se ata nuk i fusin kokat e tyre në rërë përshkak frikës. Strucët meshkuj gërmojnë vrima të mëdha me sqepat e tyre për të bërë një fole për vezët e strucave. Meshkujt dhe femrat të dyja, kanë tendencë për foshnjën duke rregulluar vezët me sqepat e tyre dhe më pas kthehen dhe ulen në fole./Zhurnal.mk