E pëson keq motra medicinale në Klinikën e Shkupit

0

Një motër medicinale herët në mëngjes është sulmuar verbalist dhe fizikisht nga familja e një pacienti i cili ka humbur jetën në Klinikën për anestezion, reanimim dhe mjekim intensiv (KARIL).
Incidenti ka ndodhur para hyrjes në vendin e punës në repartin për kurim intensiv, ndërsa rasti është dënuar nga udhëheqja e Klinikës, Maja Mosova si dhe ministri i Shëndetësisë Venko FIlipeçe.
“Motra medicinave nuk ka marrë lëndime të rënda trupore. Ajo tani do të lëshohet për kurim dhe do të këshillohet si më tej të vazhdoj pas këtij incidenti. Sot punohet në kushte të rëna. Shumë shpesh na ndodhinë sulme të këtilla. Apelojmë për mbrojtje më të madhe”, ka thënë doktoresha Mojsova.
Ministri Veko Filipе ka dënuar aktin dhe ka thënë se mënyra e tillë nuk është e duhura për të komunikuar e as që zgjidh ndonjë problem.
Filipçe ka thënë se ka biseduar me ministrin për punë të brendshme për të gjetur mundësi për të rritur sigurinë në repartin e KARIL-it.