E thotë studimi: Numri i këpucëve tregon sa vite do jetoni

Një studim në Suedi tregon se numri i këpucëve tregon se sa gjet do të jetoni.

Hulumtimi i studiuesve suedezë ka nisur në vitin 1987 dhe ka analizuar 800 njerëz.

Studimi i ri është përsëritur dy vite më parë, ku morën pjesë disa mijëra meshkuj dhe femra. Shkencëtarët suedezë thonë se numri i këpucëve mund të lidhet me jetëgjatësinë, por jeta mund të shtohet nëse ushqeheni shëndetshëm dhe kryeni aktivitet fizik rregullisht.

Ja si vijon raporti i jetëgjatësisë, përcaktuar sipas numrit të këpucëve:

Te femrat:

Numër 35: 64-69 vite

Numër 36: 70-76 vite

Numër 37: 77-82 vite

Numër 38: 78-84 vite

Numër 39: 73-75 vite

Numër 40: 70-72 vite

Numër 41: 67-70 vite

Numër 42: 66-69 vite

Te meshkujt:

Numër 41: 73-77 vite

Numër 42: 75-82 vite

Numër 43: 74-79 vite

Numër 44: 67-72 vite

Numër 45: 66-69 vite.