Edhe Gmail edhe Google Docs po marrin inteligjencë artificiale

Picture of Iliria News Agency
Iliria News Agency

17/03/2023

Duke dashur të konkurrojë me Microsoft, i cili ka implementuar ChatGPT në shërbimet e tij, Google tani po sjell funksione të ngjashme.

Është një nënvlerësim të thuhet se AI i kompanisë OpenAI ChatGPT ka pushtuar botën. Më shumë se 100 milionë njerëz kanë provuar aftësitë e këtij chatbot dhe se sa i dobishëm mund të jetë ai u njoh nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë, si Microsoft, të cilët e zbatuan atë në shërbimet e tyre.

Megjithatë, edhe pse Google ka më shumë të dhëna në botë, dhe megjithëse inteligjenca artificiale në të cilën punon ka një inxhinier që po bën publik që pretendon se është i vetëdijshëm, të krijohet përshtypja se kompania është shumë e befasuar nga popullariteti dhe avancimi i teknologjisë. që fuqizon ChatGPT, por edhe nga aplikimi i tij në shërbimet e Microsoft. Për të mos u zgjatur, Google tani ka njoftuar se po sjell gjenerimin e tekstit të ndihmuar nga AI në Gmail dhe Google Docs.

Kur bëhet fjalë për Google Docs, Google pretendon se prezantimi i AI do të bëjë të mundur hartimin e tekstit të dëshiruar, duke treguar një shembull në të cilin Docs krijon një draft përshkrim pune bazuar në një pyetje shumë të shkurtër – të ngjashme me ChatGPT, vetëm brenda aplikacionit. përpunimi i tekstit.

Google gjithashtu pretendon se përsëritjet e ardhshme të aplikacionit Docs do të përfshijnë aftësinë për të “ndarë idetë, gjetjen e gabimeve, shkrimin dhe modifikimin” me ndihmën e inteligjencës artificiale.

Përveç Docs, Google ka prezantuar edhe veçoritë e AI në Gmail. Duke u mbështetur në veçoritë tashmë të disponueshme “Përgjigja inteligjente” dhe “Shkrimi inteligjent”, Gmail do të jetë në gjendje të zgjerojë mesazhet e shkurtra si dhe të ndryshojë shprehjen në një ton më zyrtar. AI gjithashtu do të jetë në gjendje të shkurtojë paragrafë të gjatë, të nxjerrë teza, si dhe të hartojë një email bazuar në një udhëzim të shkurtër.

Mjetet e AI do të jenë të disponueshme për përdoruesit e përzgjedhur duke filluar nga ky muaj, pas së cilës disponueshmëria e tyre do të shtrihet në pjesën tjetër të bazës së përdoruesve. Një nga mesazhet kryesore të dërguara nga Google gjatë njoftimit është se “AI nuk është zëvendësues për zgjuarsinë, kreativitetin dhe inteligjencën e njerëzve të vërtetë”.

Në videon e mëposhtme mund të shihni se si do të duket përdorimi i inteligjencës artificiale në shërbimet e Google.

TË FUNDIT
11 orë
Rrjeti social X vendos ti bëjë pëlqimet private për të gjithë përdoruesit
11 orë
Për çfarë është e aftë Inteligjenca Artificiale?
11 orë
Çfarë e shtyu Elon Musk të hiqte dorë nga padia kundër kompanisë 'Open AI'?
1 ditë
Përdorimi i tepruar i internetit “fik” trurin
2 ditë
Modaliteti i ri i lojës i iPhone e bën atë “më të shpejtë” dhe “me reagim të përmirësuar”

ME TE LEXUARA

1 ditë
Përdorimi i tepruar i internetit “fik” trurin
11 orë
Çfarë e shtyu Elon Musk të hiqte dorë nga padia kundër kompanisë 'Open AI'?
11 orë
Për çfarë është e aftë Inteligjenca Artificiale?
11 orë
Rrjeti social X vendos ti bëjë pëlqimet private për të gjithë përdoruesit

LEXO MË SHUMË

Elon Musk X twitter

Rrjeti social X vendos ti bëjë pëlqimet private për të gjithë përdoruesit

intelegjenca artificiale

Për çfarë është e aftë Inteligjenca Artificiale?

Elon-Musk-cip

Çfarë e shtyu Elon Musk të hiqte dorë nga padia kundër kompanisë ‘Open AI’?

femij telefon

Përdorimi i tepruar i internetit “fik” trurin

apple

Modaliteti i ri i lojës i iPhone e bën atë “më të shpejtë” dhe “me reagim të përmirësuar”

Elon Musk X twitter

Elon Musk kërcënon të ndalojë përdorimin e pajisjeve Apple në kompanitë e tij për shkak të partneritetit me OpenAI

Apple-1

Apple përfshin ChatGPT-në në pajisjet iPhone e Mac

Apple-1

Apple publikon reklamën e re ‘të çuditshme’ për veçorinë me prekje të dyfishtë

google maps

Google Maps po ju paralajmëron: Keni kohë deri më 1 dhjetor

INFO

NA NDIQ