epet ‘OK’ për vaksinat Pfizer dhe Moderna, do të injektohen tek fëmijët nga mosha 6 muajshe

Administrata e Ushqimit dhe Barnave ka autorizuar vaksinat Pfizer dhe Moderna për COVID-19 për fëmijët deri në moshën gjashtë muajsh, duke i gjetur ato të sigurta dhe efektive.

“Ne në FDA e kuptojmë rëndësinë e marrjes së vendimeve që ndikojnë në jetën e fëmijëve. Dhe ne jemi plotësisht të vetëdijshëm për besimin që na është dhënë nga populli amerikan. Prindërit, kujdestarët dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të besojnë se të dyja këto vaksina janë të autorizuara. me shkencën dhe sigurinë në krye të mendjeve tona”, tha Dr. Peter Marks, i cili mbikëqyr departamentin e vaksinave të FDA, në një konferencë për shtyp të premten.

Kjo vjen pasi komiteti i ekspertëve të pavarur të FDA-së votoi për të rekomanduar vaksinën Moderna për fëmijët nën 6 vjeç, e cila është një vaksinë me dy doza dhe vaksinën Pfizer për fëmijët nën 5 vjeç, e cila është një vaksinë me tre doza, të mërkurën. Të dyja votat ishin unanime.

Hapi i fundit në këtë proces është një rekomandim nga Drejtoresha e CDC Rochelle Walensky, pas së cilës injeksionet mund të administrohen në zyrat e mjekëve, klinikat, spitalet, farmacitë dhe vende të tjera. Ky rekomandim pritet diku të shtunën pasi paneli këshillues i CDC të përfundojë dy ditë takimesh për të rishikuar të dhënat edhe një herë.

/e.d