Është publikuar tenderi për zgjedhjen e kontaktorit për ndërtimin e tubacionit të gazit me Greqinë

Picture of INA
INA

24/11/2023

Në ueb-faqen e Bashkimit Evropian është publikuar tenderi për zgjedhjen e kontaktorit për ndërtimin e tubacionit për gaz natyror mes Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë.

Hapja e ofertave do të bëhet për 60 ditë, gjegjësisht më 1 shkurt të vitit 2024 në orën 12.

Është paraparë që tubacioni i gazit të jetë në gjatësi prej 123 kilometra dhe të shtrihet nga Nea Mesimvria deri në Negotinë dhe t’i lidhë dy sistemet kombëtare për transmetim të gazit natyror. Në territorin tonë në pjesën nga Gjevgjelia deri në Negotinë do të jetë në gjatësi prej 67 kilometra me vlerën e pritur prej mbi 83 milionë euro.

Menaxhimin me projektin për pjesën e tubacionit të gazit i cili do të kalojë përgjatë vendit tonë, e ndërmori operatori për gaz natyror DESFA pasi ishte përzgjedhur në tenderin e publikuar nga kompania shtetërore “Nomagas”.

Projekti do të financohet nga Banka Evropiane e Investimeve.

Pritet që tubacioni i gazit të përfundojë deri në mes të vitit 2025.

Informacione të hollësishme për tenderin janë në dispozicion në këtë link
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:713212-2023:TEXT:EN:HTML&src=0

TË FUNDIT
9 orë
Vazhdon abuzimi me çmimet, kryesisht në produktet ushqimore
10 orë
Paga mesatare neto në mars 40.496 denarë
1 ditë
Për 2€ më lirë shporta e konsumit në muajin maj
1 ditë
60.090 denarë i duhen një familjeje katërantarëshe!
2 ditë
Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

ME TE LEXUARA

1 ditë
60.090 denarë i duhen një familjeje katërantarëshe!
1 ditë
Për 2€ më lirë shporta e konsumit në muajin maj
10 orë
Paga mesatare neto në mars 40.496 denarë
9 orë
Vazhdon abuzimi me çmimet, kryesisht në produktet ushqimore

LEXO MË SHUMË

fature-market

Vazhdon abuzimi me çmimet, kryesisht në produktet ushqimore

denari-756x420-696x387-1

Paga mesatare neto në mars 40.496 denarë

fature-market

Për 2€ më lirë shporta e konsumit në muajin maj

kredite denar

60.090 denarë i duhen një familjeje katërantarëshe!

derivate nafta dizeli benzin

Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Oda Ekonomike kërkon që të vazhdohet projekti për Korridoret

kompjuter

Prezantim i rezultateve për vlerësim të klimës afariste dhe vendit si lokacion për investim

taksa shtepi kredi

Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut u regjistruan 23.545 shitblerje të patundshmërive, me vlerë 910 milionë euro

UJP DAP

Tatimet, DAP publikoi listën e borxhlinjve

INFO

NA NDIQ