Facebook, Google, Amazon e Apple hetohen nga Departamenti i Drejtësisë në SHBA

0

Departamenti i Drejtësisë i SHBA ka njoftuar një hetim mbi platformat kryesore online, duke shqyrtuar nëse ato janë të padrejtë duke kufizuar konkurrencën.

Departamenti nuk ka përmendur asnjë me emër, por kompanitë si Facebook, Google, Amazon dhe Apple do të shqyrtohen në hetimin e gjerë, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Ajo u shkaktua nga “shqetësime të përhapura” rreth “kërkimit, mediave sociale dhe disa shërbimeve të shitjes me pakicë në internet”, tha DoJ.

Ajo shënon shqyrtimin më të fundit të fuqisë së firmave të teknologjisë mbi ekonominë amerikane.

Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA tashmë po shqyrton shqetësime të ngjashme, ndërkohë që po bëhen hetime në Bashkimin Evropian.